Βιομετρική εμπειρία για επιλεγμένες πτήσεις του Νοεμβρίου θα προσφέρουν στους ταξιδιώτες τους οι εταιρείες Lufthansa και Swiss χρησιμοποιώντας βιομετρικά δεδομένα που παρέχει η Star Alliance.

Σκοπός της ειδικής αυτής πλατφόρμας είναι οι πελάτες να μην έρθουν σε σωματική επαφή και να μην εκτεθούν στο ιό κατά τη διάρκεια της διαδρομής τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Μέλη του προγράμματος Miles & More του ομίλου Lufthansa δύναται να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα.

Μέσω της εφαρμογής δεν απαιτείται η αφαίρεση της μάσκας τους στις πύλες ελέγχου. Καθώς η διαδικασία αναγνώρισης λειτουργεί για επιβάτες που φορούν μάσκα.

Ήδη στα αεροδρόμια Φρανκφούρτη και Μόναχο έχει εγκατασταθεί ειδική υποδομή εξυπηρετώντας τους πελάτες των αεροπορικών εταιρειών του ομίλου.

Πως λειτουργεί η εφαρμογή

H εγγραφή στην πλατφόρμα Star Alliance Biometrics δεν είναι χρονοβόρα και μπορεί να πραγματοποιηθεί 24 ώρες πριν την αναχώρηση.

  • Αρχικά οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν εγκαταστημένη στο κινητό τους την εφαρμογή της Lufthansa. Μέσω της εφαρμογής θα μπορούν να κάνουν εγγραφή στο Star Alliance Biometrics.
  • Εκεί καλούνται να επισυνάψουν μία φωτογραφία και να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους με το διαβατήριο τους.
  • Ύστερα, θα πρέπει να επιλέξουν τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα.
  • Η εγγραφή γίνεται μόνο μία φορά.
  • Η υπηρεσία διατίθεται χωρίς κάποιο επιπρόσθετο κόστος.

Απόρρητο και ασφάλεια δεδομένων

Προσωπικά δεδομένα, όπως φωτογραφία και άλλα στοιχεία αναγνώρισης, κρυπτογραφούνται και αποθηκεύονται με ασφάλεια εντός της πλατφόρμας.

Από την αρχή, το σύστημα έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους περί προστασίας δεδομένων, κάνοντας χρήση της τελευταίας τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.