Συμφωνία κοινής χρήσης κωδικών, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2023 υπέγραψαν η ιταλική ITA Airways και η τουρκική Turkish Airlines.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο ισχυρών αερομεταφορέων αναμένεται να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τις επιλογές πτήσεων για τους επιβάτες μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας.

Θα επιτρέπει στην ITA Airways να προσθέσει τους αριθμούς πτήσεων στις υπηρεσίες της Turkish Airlines μεταξύ Ρώμης και Κωνσταντινούπολης, ενώ η Turkish Airlines θα κάνει το ίδιο σε πτήσεις της ITA από Ρώμη προς εννέα προορισμούς εντός Ιταλίας, μεταξύ των οποίων, Μπρίντιζι, Μπάρι, Κατάνια, Φλωρεντία, Γένοβα, Παλέρμο, Λαμέτζια Τέρμε, Τορίνο και Τεργέστη.

Ο κ. Bilal Ekşi, Διευθύνων Σύμβουλος της Turkish Airlines, δήλωσε: «Πιστεύω ότι αυτή η συμφωνία κοινής χρήσης κωδικών μεταξύ της Turkish Airlines και της ITA Airways θα αναπτύξει το υπάρχον δίκτυο με ακόμη περισσότερους προορισμούς.

Από την πλευρά του, ο κ. Fabio Lazzerini, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της ITA Airways, δήλωσε ότι «Με τη συνεργασία κοινού κωδικού με την Turkish Airlines, η εμπορική στρατηγική ανάπτυξης της ITA Airways εξελίσσεται σημαντικά.”

«Αυτή η συνεργασία ανοίγει μια προνομιακή διαδρομή πρόσβασης στην Κωνσταντινούπολη, μια από τις πιο συναρπαστικές και ιστορικά πλούσιες πόλεις στον κόσμο για όλους τους επιβάτες της ITA Airways”.

Πτήσεις μεταξύ Ρώμης και Κωνσταντινούπολης

Σύμφωνα με πληροφορίες της Aviacionline μέσω της εταιρίας Cirium, η Turkish Airlines εκτελεί επί του παρόντος τέσσερις καθημερινές πτήσεις μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Ρώμης, οι οποίες αντιστοιχούν σε χωρητικότητα 11.688 θέσεων την εβδομάδα.