“Στόχος είναι να αυξηθούν τα οφέλη από την κρουαζιέρα, και όχι μόνο οι αφίξεις πλοίων και ο αριθμός επιβατών. Για τον λόγο αυτό έχει γίνει ιεράρχηση των λιμανιών της χώρας στα οποία πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις”.

Αυτό τόνισε για την κρουαζιέρα ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Εγκατάστασης και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, κατά την διάρκεια επίσκεψης του στις υποδομές του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ).

Ο Γενικός Γραμματέας είχε συναντήσεις για τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμανιού του Βόλου και ειδικότερα για την κρουαζιέρα,  με την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Αναφερόμενος στο έργο της Διοίκησης, ο κ. Λαμπρίδης τόνισε ότι έχει πετύχει τους προσδοκόμενους στόχους της, κάτι που προκύπτει μέσα από την αύξηση των εσόδων της και την κίνηση του λιμανιού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος αναφέρθηκε στην μείωση στις φετεινές αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου, επισημαίνοντας ότι ξεκινούν δράσεις για να αλλάξει η κατάσταση όπως η περαιτέρω προβολή του λιμανιού και η σύνδεσή του σε άλλο δρομολόγιο κρουζιέρας με τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οσον αφορά στην κίνηση της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Βόλου στον επόμενο χρόνο, ήδη υπάρχουν οι πρώτες 18 αφίξεις.