Γιατί οι πιο όμορφες αναμνήσεις μας έχουν τους ήχους και τη μυρωδιά του χωριού…

Γιατί η ιστορία μπορεί και «μιλάει» μέσα από τους χώρους, τα αντικείμενα, τα οικογενειακά κειμήλια…

Γιατί φιλοξενία σημαίνει εμπειρίες…

Τα Κάτω Πεδινά, ένας από τους παλαιότερους οικισμούς του Ζαγορίου, είναι χτισμένα σε υψόμετρο 950μ. Ο χειμώνας φτάνει γρήγορα εδώ και διασχίζει τα πλακόστρωτα καλντερίμια του χωριού με σκληράδα. Παρόλα αυτά, ο χειμώνας είναι η εποχή που του ταιριάζει περισσότερο και που φέρνει τον ταξιδευτή στα αγέρωχα αυτά μέρη.  

Ο ξενώνας «Άπειρος Χώρα» έχει μια μεγάλη ιστορία που ξεκινα από τα μέσα του 16ου αιώνα και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Παραμένοντας στα χέρια της ίδιας οικογένειας έπειτα από τέσσερις αιώνες ιστορίας, εξελίξεων και σημαντικών γεγονότων, το παλιό αρχοντικό μεταμορφώθηκε σε έναν ζεστό ξενώνα επτά δωματίων. Κατά τη μετατροπή του αυτή οι ιδιοκτήτες φρόντισαν να διατηρήσουν την αυθεντικότητα και την αισθητική του κτηρίου και των εσωτερικών του χώρων, με σεβασμό στα αρχιτεκτονικά δεδομένα του Ζαγορίου και τη φύση, αλλά προσφέροντας ταυτόχρονα τις ανέσεις που ζητά ο φιλοξενούμενος: Παλιά αντικείμενα της οικογένειας έγιναν τα διακοσμητικά των χώρων του ξενώνα, τα έπιπλα κατασκευάστηκαν ειδικά για να ταιριάζουν στα δωμάτια αλλά και στις σύγχρονες απαιτήσεις, οι χώροι πήραν από την θετική ενέργεια των ιδιοκτητών. Και όλα αυτά μαζί δημιούργησαν την ιδανική εικόνα: Ένα παραδοσιακό κατάλυμα στο βουνό, ένα κρύο Σαββατοκύριακο του χειμώνα, παρέα με αγαπημένους.

Στα επτά δωμάτια του ξενώνα τίποτα δεν επαναλαμβάνεται και τίποτα δεν είναι ίδιο. Στους δε κοινόχρηστους χώρους τα γήινα χρώματα, τα φυσικά υλικά, η  ντόπια πέτρα και το ξύλο και οι διάχυτες οικογενειακές εικόνες και αναμνήσεις κάνουν τον φιλοξενούμενο μέλος της οικογένειας.

Το πλούσιο πρωινό με τα τοπικά προϊόντα και τα χειροποίητα καλούδια που ετοιμάζει κάθε πρωί η οικοδέσποινα, δίνει το δυνατό ξεκίνημα της ημέρας. Σερβίρεται στην κουζίνα, το παλιό μαγειριό, που ανέκαθεν αποτελούσε την καρδιά σπιτιού.

Στο χειμερινό σαλόνι και το μπαρ με το τζάκι οι ώρες περνούν απολαυστικά με ένα βιβλίο, με ωραίες κουβέντες με φίλους, με ένα ποτήρι κρασί και νόστιμα συνοδευτικά ή ένα καφέ με γλυκό κουταλιού.

Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά στο χωριό

Γιατί οι γιορτές απαιτούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να γίνουν αξέχαστες…

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο μαγευτική εποχή στην «Άπειρο Χώρα». Τις ημέρες αυτές, που τα χαμόγελα και η καλή διάθεση αφήνουν πίσω όλα τα υπόλοιπα, η «Άπειρος Χώρα» θα αποτελέσει το ζεστό καταφύγιο των γιορτών. Η αυθεντική φιλοξενία, η οικεία και χαλαρή ατμόσφαιρα και οι φίνες γεύσεις θα κάνουν τις γιορτινές ημέρες πραγματικά αξέχαστες.

Αν η πρόκληση του φιλόξενου καθιστικού ή του όμορφου spa του «Άπειρος Χώρα» με το χαμάμ και το Jacuzzi δεν καταφέρει να σας κρατήσει εντός του ξενώνα, οι προτάσεις για δραστηριότητες στην πλούσια φύση τριγύρω και οι όμορφες διαδρομές θα προσφέρουν σίγουρα πλούσιες εικόνες και εμπειρίες στους ταξιδιώτες: Πεζοπορία, rafting, ιππασία, κυνήγι τρούφας και τοπικών βοτάνων, βόλτες σε άλλα κοντινά χωριά αλλά και εργαστήρια αργαλειού θα γεμίσουν ευχάριστα την ημέρα.

Οι παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα έχουν αρώματα και γεύσεις ξεχωριστές. Τα γιορτινά μενού που αποπνέουν την τοπική αλλά και αστική φινέτσα μιας άλλης εποχής θα αποτελούνται από τέσσερα πιάτα, σαλάτα, επιδόρπιο και κρασί. Τα Χριστούγεννα θα προσφερθεί γαλοπούλα, φτιαγμένη με την παραδοσιακή οικογενειακή συνταγή, γεμιστή με βότανα και ξερά φρούτα, ενώ την Πρωτοχρονιά αγριογούρουνο μαγειρεμένο με ξερά φρούτα.

Οι τιμές για την περίοδο των γιορτών ξεκινούν από 140 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό. Παιδιά έως 12 ετών δωρεάν σε κάποια δωμάτια μόνο του ξενώνα που διαθέτουν 3ο κρεβάτι. Τιμή εορταστικού μενού: 45 ευρώ το άτομο.