Ιδιαίτερα θερμό αποδείχθηκε το φετινό καλοκαίρι για τον γερμανικό τουρισμό καθώς οι ξενοδόχοι κατέγραψαν αύξηση 3% σε σχέση με πέρυσι και 56 εκατ. διανυκτερεύσεις για το μήνα Αύγουστο.

Πιο αναλυτικά, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων από επισκέπτες από το εξωτερικό αυξήθηκε κατά 5% και κυμάνθηκε στα 10,6 εκατομμύρια, όπως ανέφερε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας. Για τους εγχώριους ταξιδιώτες, σημειώθηκε αύξηση 3% στα 45,4 εκατ. Ευρώ.

Παράλληλα, από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2018 ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 4% και ανήλθε στα 326 εκατ. σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Μεταξύ αυτών, 59,9 εκατ. διανυκτερεύσεις ήταν από ξένους τουρίστες και 266,1 εκατομμύρια εγχώριοι επισκέπτες.

Χάρη στο ζεστό καλοκαίρι και την καλή οικονομία, η γερμανική ένωση ξενοδοχείων και εστιατορίων (Dehoga) αναμένει ότι το 2018 θα είναι το ένατο έτος ρεκόρ όσον αφορά στις διανυκτερεύσεις. “Η Γερμανία δεν ήταν ποτέ πιο ελκυστική ως ταξιδιωτικός προορισμός, τόπος συναντήσεως και συνεδρίων”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Dehoga Guido Zöllick.