Έξι εκατομμύρια Κινέζοι αναμένεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια των διακοπών του Εαρινού Φεστιβάλ, αναφέρει το online ταξιδιωτικό πρακτορείο Ctrip. Η Ταϊλάνδη, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν τους πιο δημοφιλείς προορισμούς αυτή τη στιγμή. Από την άλλη πλευρά, οι ευρωπαϊκές χώρες και η Μέση Ανατολή δεν είναι στην κορυφή της λίστας των πιο αγαπητών προορισμών για τους κινέζους.

Το Εαρινό Φεστιβάλ της Κίνας διαρκεί από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου και θα είναι μια παγκόσμια Χρυσή Εβδομάδα, με κατά προσέγγιση 6.000.000 Κινέζους να ταξιδεύουν στο εξωτερικό», αναφέρει η έκθεση.

Οι ασιατικές χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα είναι στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών. Επιπλέον, ενώ η Ταϊλάνδη είναι σε άνοδο, ο ενθουσιασμός για την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα δεν είναι τόσο υψηλός όπως και στο παρελθόν, παρά τη μείωση σε ποσοστό 10-30% των τιμών συγκριτικά με πέρυσι. Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής αστάθειας που υφίσταται στις δύο χώρες, γεγονός που εξηγεί γιατί οι Κινέζοι αναζητούν άλλους προορισμούς.

Παράλληλα, αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των Κινέζων που ταξιδεύουν στη Νοτιοανατολική Ασία, με τις κυριότερες χώρες-στόχους να είναι το Βιετνάμ, η Καμπότζη και οι Φιλιππίνες. Τα πλεονεκτήματα αυτών των χωρών είναι το χαμηλό κόστος και η εγγύτητα της περιοχής.

Μεταξύ των μακρινών προορισμών, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία έχουν ενταχθεί στη λίστα ταξιδίων των Κινέζων για το τρέχον έτος. Από την άλλη πλευρά, οι ευρωπαϊκές χώρες και η Μέση Ανατολή υποφέρουν από την αβεβαιότητα στην περιοχή. Αυτός είναι ο λόγος που οι Κινέζοι φαίνεται να είναι περισσότερο διστακτικοί όσον αφορά τα ταξίδια εκεί.

Τέλος, ο αριθμός των κρατήσεων των Κινέζων για ταξίδια στο εξωτερικό είναι περίπου τέσσερις φορές υψηλότερος από ό, τι για τα εγχώρια ταξίδια. Ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι η αίτηση θεώρησης βίζας έχει απλοποιηθεί, ενώ οι χαμηλές τιμές παίζουν επίσης τον βασικό ρόλο.