aegean020612Χρυσωρυχείο αποδεικνύονται για τη μία ελληνική εταιρεία (Aegean Airlines) και τις δύο τουρκικές (Turkish Airlines και Pegasus) αεροπορικές οι γραμμές που συνδέουν την Ελλάδα και την Τουρκία.

Έλληνες, Τούρκοι και άλλοι ξένοι επισκέπτες έχουν κάνει τη διαδρομή Αθήνα-Κωνσταντινούπολη να θυμίζει τη θρυλική γραμμή «Ομόνοια-Πλατεία Κολιάτσου» παλαιότερων δεκαετιών καθώς οι αεροπορικές αυξάνουν διαρκώς τον αριθμό πτήσεων για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη γραμμή Αθήνα – Κωνσταντινούπολη οι αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν την περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου συνολικά 150 πτήσεις την εβδομάδα. Τα 132 δρομολόγια την εβδομάδα είναι προγραμματισμένα από τους δύο μεγάλους της αγοράς Aegean Airlines και Turkish Airlines και 18 από την τουρκική εταιρεία χαμηλού κόστους Pegasus.

Η ανοδική δυναμική στη συγκεκριμένη γραμμή αποτυπώνεται στα στοιχεία του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας. Σύμφωνα με αυτά, το 2013 οι επιβάτες κατέγραψαν αύξηση 24,6% φθάνοντας τις 534.501 έναντι 428.860 το 2012.

Παύλος Υψηλάντης

euro2day