Τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην λήψη αποφάσεων, λένε οι επιστήμονες κι αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν καλά οι σχεδιαστές ξενοδοχείων και οι ειδικοί σε διαφήμιση και λογότυπα.

Σύμφωνα με έρευνες το χρώμα μπορεί να είναι ο μόνος λόγος για την κράτηση ή την αγορά.

Ερευνα δείχνει ότι το 93% των αγοραστών επικεντρώνεται στην οπτική εμφάνιση και σχεδόν το 85% ισχυρίζεται ότι το χρώμα είναι ο κύριος λόγος για την αγορά τους.

Αρκετοί ξενοδοχειακοί όμιλοι,  χρησιμοποιούν τη δύναμη του χρώματος ως βασικό συστατικό της εκστρατείας τους, προσθέτοντας ζωντανά χρώματα στις εικόνες μάρκετινγκ.

Στην ταξιδιωτικη βιομηχανία, χρησιμοποιούν την Ψυχολογία Χρώματος και επιλέγουν το μπλε για να προσελκύσουν κοινό. Το μπλε είναι αποδεδειγμένο ότι αυξάνει τις πιθανότητες για κλικ σε έναν σύνδεσμο ή μια εικόνα.

Σημασία του χρώματος στο Hotel Marketing και τι σηματοδοτεί το κάθε χρώμα

Μαύρο
Συνδέεται με τον έλεγχο, την ανεξαρτησία, τη σταθερότητα και τη σοβαρότητα.

Λευκό
Συνδυάζεται με αισθήματα καθαρότητας και αθωότητας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή της ειρήνης, της ενότητας, της δημιουργία και του άψογου.

Κόκκινο
Δημιουργεί μια αίσθηση πάθους, αγάπης και στοργής. Χρώμα κατάλληλο αν θέλετε να προωθήσετε χώρους εκδηλώσεων γάμου ή σουίτες για τον μήνα του μέλιτος. Ενα από τα πιο διαδεδομένα χρώματα για branding.

Μπλε
Το προτιμώμενο χρώμα των ανδρών. Συνδέεται με την ειρήνη, την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία. Το μπλε είναι γνωστό ως χρώμα εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας και διεγείρει την παραγωγικότητα. Χρησιμοποιείται συνήθως από συντηρητικές μάρκες που προσπαθούν να προωθήσουν με ασφάλεια τα προϊόντα τους καθώς και σε αίθουσες συσκέψεων ξενοδοχείων.

Πράσινο
Υγεία, ηρεμία, δύναμη και φύση. Χρησιμοποιείται σε χώρους spa ή ιαματικά λουτρά για να χαλαρώσουν οι επισκέπτες και για την προώθηση περιβαλλοντικών προϊόντων. Το πράσινο ενισχύει την αρμονία και την ισορροπία που είναι απαραίτητες για τη λήψη αποφάσεων.

Μωβ
Συνήθως συνδέεται με δικαιώματα, σοφία και σεβασμό. διεγείρει την επίλυση προβλημάτων καθώς και τη δημιουργικότητα. Συχνά χρησιμοποιείται για την προώθηση προϊόντων ομορφιάς και αντιγήρανσης.

Κίτρινο
Το κίτρινο είναι το πιο συνδεδεμένο με τα συναισθήματα, προάγει την αισιοδοξία και την εμπιστοσύνη, αλλά θέλει και προσοχή γιατί δημιουργεί και άγχος.

Πορτοκαλί
Σχετίζεται με τη διασκέδαση, τη χαλάρωση και τη φιλικότητα. Έχει αναγνωριστεί ως ένα χρώμα που διεγείρει τη θετική στάση των ανθρώπων απέναντι στην υγεία, είναι το ιδανικό χρώμα για τα κλαμπ γυμναστικής και το μάρκετινγκ πακέτων.

Ψυχολογία χρώματος στο branding

Αυτή είναι η λίστα σύμφωνα με την έρευνα για να χρησιμοποιήσετε το σωστό χρώμα στο λογότυπο της επιχείρησης σας.

Εμπιστοσύνη: Το μπλε είναι το χρώμα της εμπιστοσύνης ακολουθούμενο από το λευκό και το πράσινο.
Υψηλή ποιότητα: Το μαύρο χρώμα ήρθε πρώτο και ακολούθησε το μπλε.
Αξιοπιστία: Το μπλε είναι το πιο αξιόπιστο χρώμα που ακολουθείται από μαύρο χρώμα.
Διασκέδαση: Πορτοκαλί, αναδύεται το πιο διασκεδαστικό χρώμα ακολουθούμενο από κίτρινο και μοβ
Ταχύτητα: Το κόκκινο ήταν το αδιαμφισβήτητο χρώμα για την ταχύτητα
Θάρρος: Το μοβ είναι το χρώμα που αντιπροσωπεύει το θάρρος με κόκκινο και μπλε να ακολουθούν.

Συμπερασματικά, το κλειδί για την…ενεργή χρήση χρώματος είναι η σωστή επιλογή.
Κάντε τις επιλογές στο χρώμα σύμφωνα με τη φήμη σας και τους πελάτες-στόχο. Στη συνέχεια, επιλέξτε μια σειρά χρωμάτων που σας δίνουν την ευελιξία να διαφοροποιήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες από τους άλλους, καθιστώντας τα μοναδικά, ώστε οι πελάτες σας να εντοπίζουν το ξενοδοχείο σας εύκολα.