Σε πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Τιφλίδας, ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Irakli Garibaşvili συζήτησε την εξελισσόμενη σχέση μεταξύ Γεωργίας και Κίνας.

Υπενθυμίζοντας την επιτυχημένη επίσκεψή του στην Κίνα τον Ιούλιο, ο Garibaşvili τόνισε τη θετική τροχιά των διμερών σχέσεων.

“Όπως γνωρίζετε, είχα μια πολύ επιτυχημένη επίσκεψη στην Κίνα. Σήμερα, η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και είναι από τις ισχυρότερες. Ένα από τα πρωταρχικά μας ενδιαφέροντα είναι να ενισχύσουμε τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με την Κίνα και να προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις», είπε.

Υπογραμμίζοντας τον στόχο να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες από την Κίνα, ο Garibaşvili ανακοίνωσε: “Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ταξίδια χωρίς βίζα για τους Κινέζους πολίτες .”

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τελετή έναρξης των 31ων Θερινών Πανεπιστημιακών Αγώνων του FISU που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, ο πρωθυπουργός Garibaşvili και ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping είχαν ανακοινώσει την ανύψωση των σχέσεων μεταξύ των δύο εθνών σε επίπεδο «στρατηγικής εταιρικής σχέσης».