Σύνταξη: tourismtoday.gr

Καλλιτέχνες από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και τα μέλη στα συνεργεία τους που σχεδιάζουν να κάνουν περιοδεία στην Ελλάδα, δεν θα χρειάζονται πλέον βίζα για να φτάσουν στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιουνίου.

Η κίνηση έρχεται μετά από συνεχείς προσπάθειες από τις ελληνικές αρχές καθώς και προσωπικότητες από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την ελληνική μουσική βιομηχανία. Όπως ο πρόεδρος του γκρουπ περιοδείας LIVE Craig Stanley, ο πράκτορας της United Talent Agency James Wright καθώς και η The Entertainment Agents’ Association Paul Fenn.

Μια τέτοια κίνηση σηματοδοτεί μια σημαντική ώθηση για τη βιομηχανία ζωντανής μουσικής του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία έχει δει τις ευρωπαϊκές περιοδείες να γίνονται πιο ακριβές ως αποτέλεσμα του Brexit.

Το LIVE καθώς και το Association for British Orchestras (ABO), μαζί με τους Ισπανούς ομολόγους τους Asociación Promotores Musicales και βασικούς παράγοντες του κλάδου όπως το Live Nation Spain, εργάστηκαν επίσης για την άρση βίζας για περιοδεύοντες καλλιτέχνες του Ηνωμένου Βασιλείου που στην Ισπανία.

Ο Jon Collins, διευθύνων σύμβουλος του LIVE χαρακτήρισε την απόφαση μια τεράστια νίκη για τους καλλιτέχνες καθώς και για τους θαυμαστές, που αντιπροσωπεύει ένα περαιτέρω βήμα για περιοδείες χωρίς τριβές που χρειάζεται η μουσική βιομηχανία.

«Το απαγορευτικό κόστος και η γραφειοκρατία που συνεπάγονται τα καθεστώτα βίζα απειλούν τις εξαγωγές και την ανάπτυξη ταλέντων από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για λογαριασμό του κλάδου για να επιλύσουμε τα προβλήματα μαζί με τους διεθνείς ομολόγους μας», επεσήμανε σχετικά ο Jon Collins.