Δραστικά θα αλλάξουν από αύριο Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, οι κανονισμοί εισόδου και μετακίνησης των τουριστών στο Χονγκ Κονγκ, με το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο στην Ασία να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους διεθνείς ταξιδιώτες χωρίς τους δύσκολους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όλοι όσοι φτάνουν από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων, θα επιτρέπεται να εισέλθουν σε όλες τις τοποθεσίες, υπό την προϋπόθεση ότι το τεστ είναι αρνητικό για COVID-19 κατά την άφιξη τους.

Αν και η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους, εντούτοις η εφαρμογή για κινητά COVID δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική και οι ταξιδιώτες θα μπορούν να μετακινηθούν χωρίς την ταλαιπωρία της καραντίνας.

Κάτοικοι και επισκέπτες είχαν επικρίνει τους κανόνες του Χονγκ Κονγκ για τον COVID-19, λέγοντας ότι απειλούσαν την ανταγωνιστικότητα και τη θέση του ως διεθνούς χρηματοοικονομικού κέντρου.

Το Χονγκ Κονγκ ακολούθησε στενά την πολιτική της Κίνας κατά του μηδενικού COVID από το 2020, αλλά άρχισε σταδιακά να χαλαρώνει τους περιορισμούς τον Αύγουστο.