Για μια ακόμα χρονιά η Αθήνα διεκδικεί τον τίτλο του «Καλύτερου Ευρωπαϊκού Προορισμού».

Η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 υποψήφιες πόλεις.

Αντίπαλοί της είναι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με μεγάλη τουριστική κίνηση, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη και η Μαδρίτη καθώς και αναπτυσσόμενοι προορισμοί, όπως το Μπονιφάτσιο στην Κορσική και το Γκντασκ στην Πολωνία.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται για όγδοη συνεχή χρονιά. Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να εκφράσει την προτίμησή του μέσω της διαδικτυακής ψηφοφορίας.

Πέρυσι νικήτρια αναδείχθηκε η πόλη Ζαντάρ της Κροατίας. Η Αθήνα, που θέτει για τρίτη φορά υποψηφιότητα, το 2016 είχε καταλάβει την δεύτερη θέση.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το «European Best Destinations» έναν οργανισμό με έδρα τις Βρυξέλλες και αντικείμενο την ανάδειξη και προβολή του πολιτισμού και του τουρισμού στην Ευρώπη.

Απευθύνεται σε ένα διεθνές κοινό, μέσα από μία διαδραστική ηλεκτρονική πλατφόρμα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η πρώτη θέση σημαίνει θεαματική αύξηση της προβολής της νικήτριας πόλης, μέσω εξασφαλισμένης πρόσβασης σε μέσα ενημέρωσης από ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή : EURONEWS