Ολοκληρωμένη ψηφιακή διαδραστική εφαρμογή κινητών συσκευών θα αποκτήσει η Σκόπελος. Στόχος της είναι η προβολή των φυσικών, πολιτιστικών και τουριστικών πόρων του νησιού.

Συγκεκριμένα, δόθηκε η έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου iSkopelos. Το έργο είναι προϋπολογισμού 68.138 ευρώ με χρηματοδότηση από το Leader – Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η εφαρμογή θα λειτουργεί σε κινητά τηλέφωνα και tablets. Θα παρέχει τη δυνατότητα στον χρήστη να περιηγείται στο Δήμο τόσο από τον τόπο διαμονής, βλέποντας όλο τον χάρτη  όσο και σε πραγματικό χρόνο περιήγησης/ ξενάγησης.

Η εξ αποστάσεως εφαρμογή θα είναι στατική, ενώ η εφαρμογή που θα λειτουργεί κατά την περιήγηση θα είναι δυναμική. Δηλαδή, καθώς θα περπατά ο χρήστης θα μπορεί να παίρνει πληροφορίες για όλους τους πόρους που συναντά στο δρόμο του.

Το ίδιο θα μπορεί να κάνει και στατικά από το κατάλυμά του, πηγαίνοντας σε όποιο σημείο της περιοχής ενδιαφέροντος επιθυμεί.

Βασικός στόχος είναι η ολοκληρωμένη πληροφόρηση του επισκέπτη σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος (αρχαιολογικού, ιστορικού, θρησκευτικού, αρχιτεκτονικού), περιοχές φυσικού κάλλους, αξιοθέατα αλλά και θεματικές ή μη διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Σκοπέλου.

Τέλος, θα έχει τη δυνατότητα πολυγλωσσικότητας, χωρίς περιορισμό στον αριθμό των γλωσσών που μπορεί να εξυπηρετήσει.