Δημοπρατείται από το Δήμο Αμοργού το έργο για την ανάπτυξη ψηφιακής εφαρμογής στον τομέα του πολιτισμού. Πρόκειται για ένα έργο εμπλουτισμού του τουρισμού εμπειρίας στην Αμοργό.

Η εν λόγω εφαρμογή θα προάγει τον τουρισμό εμπειρίας και θα συμβάλλει στην τουριστική και πολιτιστική προβολή του νησιού.

Με τη συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, θα γίνει εμπεριστατωμένη προώθηση μνημείων και μνημειακών αντικειμένων σε ελληνικά, αγγλικά και άλλες ξένες γλώσσες.

Για την εκτέλεση του έργου, ο Δήμος Αμοργού είχε συγκροτήσει Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) τύπου IPT (Integrated Project Teams).

Στην εφαρμογή θα περιλαμβάνεται η δυνατότητα ξενάγησης, με τη χρήση “έξυπνων” φορητών συσκευών σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Ταυτόχρονα θα γίνεται βιωματική ξενάγηση προσφέροντας απομακρυσμένη δυνατότητα γνωριμίας με το περιβάλλον της Μονής της Παναγίας Χοζοβιώτισσας.

Επιπλέον, θα υπάρχει δυνατότητα εικονικής περιήγησης με χρήση τεχνολογίας 360 μοιρών, αποκλειστικά στις φορητές συσκευές των επισκεπτών.