Ο 8ος πιο φθηνός προορισμός παγκοσμίως και ο 5ος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι για τους Βρετανούς παραθεριστές η Κύπρος και συγκεκριμένα η Πάφος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των Βρετανικών Ταχυδρομείων. Σημειώνεται μάλιστα ότι πιο ελκυστικός και πιο φθηνός προορισμός από την Κύπρο είναι για τους Βρετανούς πολίτες η Τουρκία και συγκεκριμένα ο Μαρμαράς. Από τις χώρες της ΕΕ πιο φθηνοί προορισμοί από την Κύπρο είναι η Βουλγαρία, που βρίσκεται στην πρώτη θέση με τις προτιμήσεις των Βρετανών, η Πορτογαλία, η Τσεχία και η Ισπανία.

Το σημείο με το μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον για τους Βρετανούς παραθεριστές είναι η Βουλγαρία και συγκεκριμένα το θέρετρο Sunny Beach στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος φέρεται να είναι ο φθηνότερος προορισμός για τους Βρετανούς να πάνε διακοπές. Όπως φαίνεται και σε σχετικό πίνακα το συνολικό κόστος στη Βουλγαρία για αγορά οκτώ βασικών ειδών – όπως ένα γεύμα για δύο, ποτά και αντηλιακό – αγγίζει τις £37,92. Για τα ίδια προϊόντα η Πάφος κοστίζει στους Βρετανούς £57.72.

Παραδόξως, το δεύτερο φθηνότερο μέρος για τους Βρετανούς τουρίστες ήταν η ιαπωνική πρωτεύουσα, το Τόκιο. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, την τέταρτη η Πράγα της Τσεχίας και την πέμπτη το Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική. Την έκτη θέση, μία ακριβώς θέση πάνω από τη χώρα μας, καταλαμβάνει ο Μαρμαράς στην Τουρκία.

Ο ακριβότερος προορισμός για τους Βρετανούς είναι η Σιγκαπούρη, ενώ μεγάλο χτύπημα για το πορτοφόλι των Βρετανών θεωρείται και η επιλογή του Ντουμπάι. Η Γαλλία και η Ιταλία παραμένουν και φέτος οι πιο ακριβές χώρες της Ευρώπης για τους επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος η ακτή της Μαύρης Θάλασσας καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο ετήσιο παγκόσμιο βαρόμετρο κόστους διακοπών, αφήνοντας πίσω προορισμούς όπως το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.

Για να συντάξει την έκθεση, το Βρετανικό Ταχυδρομείο συγκρίνει το κόστος οκτώ καθημερινών τουριστικών ειδών σε 42 πόλεις και θέρετρα παγκοσμίως.