Με στόχο τη δημιουργία μιας διεθνής παγκόσμιας πλατφόρμας που θα συμβάλλει στον τουρισμό μέσω των οπτικοακουστικών μέσων, θα διεξαχθή για άλλη μια χρονιά στην Αμοργό το φεστιβάλ Τουριστικών ταινιών. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και το συνέδριο για τον πολιτισμό και τον τουρισμό ΥΠΕΡΙΑ 2021.

Όλες οι προβολές και οι διαλέξεις θα είναι  ανοιχτές στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Αμοργού.

Περισσότερες από 150 ταινίες μικρού μήκους τουριστικού περιεχομένου που συμμετέχουν και θα διαγωνιστούν στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών που θα διεξαχθεί από τις  4 – 9 Νοεμβρίου 2021.

Το Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών είναι αναγνωρισμένο διεθνώς. Αποτελεί επίσημο μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τουριστικών Φεστιβάλ CIFFT, που εδρεύει στη Βιέννη.

Η εκπροσώπηση της Αμοργού στο εξωτερικό μέσω του Φεστιβάλ και της CIFFT, συμβάλλει στην παγκόσμια προβολή του νησιού, των Κυκλάδων καθώς και της Ελλάδας γενικότερα.

18ο Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ 2021

Παράλληλα με το 12ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών θα πραγματοποιηθεί το 18ο Συνέδριο για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, ΥΠΕΡΙΑ 2021.

Τα φετινά θέματα θα εστιάσουν στην υγεία, τη γαστρονομία και το περιβάλλον. Επίσης στη διατήρηση και την προστασία της φυσικής και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Θα γίνουν αναφορές στην Αμοργιανή και Μεσογειακή διατροφή, στις άρρηκτες συνδεδεμένες με τις καλλιέργειες ξερολιθιές, την υγεία και το ευ ζην.

3η Ακαδημία Κινηματογράφου

Το ίδιο χρονικό διάστημα που θα λάβει χώρα και η 3η Ακαδημία Κινηματογράφου για μαθητές. Θα είναι προσβάσιμμο καθημερινά, από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, 15.00 -17.00.