Σύνταξη: tourismtoday.gr

Από αυτήν την Κυριακή 5 Μαρτίου, οι ταξιδιώτες καθώς και οι πολίτες σε Αυστρία, δεν θα τηρούν προστατευτικά μέτρα για τον COVID-19.

Μετά την αξιολόγηση της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης και λαμβάνοντας υπόψη τα αυξημένα ποσοστά εμβολιασμού, οι αυστριακές αρχές ανακοίνωσαν ότι σχεδόν όλα τα μέτρα θα καταργηθούν.

Το μόνο μέτρο που θα παραμείνει σε ισχύ είναι η χρήση μάσκας FFP2 κατά την πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε καταστήματα πρώτης ανάγκης.

Όλα τα άτομα που μπορούν να εισέλθουν σε όλους τους τύπους καταλυμάτων, επιχειρήσεων, καφετέριες, πολιτιστικά ιδρύματα και κέντρα αναψυχής χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης.
Εκτός από τα δύο πιστοποιητικά που αναφέρονται παραπάνω, δεν θα απαιτείται πλέον αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής για την είσοδο στα προαναφερόμενα μέρη.

Τι ισχύει για τα ταξίδια στην Αυστρία

Η Αυστρία εφαρμόζει επί του παρόντος τον «Κανόνα 3-G» για την είσοδο στη χώρα.
Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ταξιδιώτες που διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό που αποδεικνύει ότι ο κάτοχος έχει αναρρώσει, εμβολιαστεί ή έχει πρόσφατα αρνητικό τεστ μπορεί να εισέλθει στην Αυστρία για τουριστικούς σκοπούς.

Οι ταξιδιώτες που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης ή αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες καραντίνας κατά την άφιξη τους στην Αυστρία. Επιπλέον, πρέπει να δηλώσουν την είσοδό τους στην εκκαθάριση πριν από το ταξίδι.