Το πρόσφατα εγκαινιασμένο ξενοδοχείο και κατοικίες πέντε αστέρων στο Palm Jumeirah που έφερε τη Βρετανική πολυτέλεια στο Ντουμπάι,  λανσάρει τον όροφο ‘Δούκισσα’. Ένα χώρο αποκλειστικά αφοσιωμένο στις γυναίκες που το επισκέπτονται.

Το DUKES Dubai, ένα εξαιρετικά ωραίο Βρετανικό ξενοδοχείο πέντε αστέρων, έκανε το ντεμπούτο του ορόφου ‘Δούκισσα’, ο οποίος διαθέτει 20 αποκλειστικά δωμάτια στον τρίτο όροφο. Με ιδιωτική πρόσβαση στον ανελκυστήρα, ο όροφος παρέχει δημόσιους χώρους αποκλειστικά για γυναίκες, καθώς επίσης διακριτική και ιδιωτική πρόσβαση στα δωμάτια. Τα μεγάλα παράθυρα παρέχουν πανοραμική θέα του Περσικού κόλπου, με το Burj al Arab στα ανατολικά και τον εντυπωσιακό ορίζοντα της μαρίνας του Ντουμπάι  προς τα δυτικά.

Όλος ο όροφος είναι διακοσμημένος με υφάσματα Liberty, παρέχοντας κομψές πινελιές με μετάξια, υφάσματα και κουρτίνες σε κάθε δωμάτιο με θέα στον ωκεανό, ενώ στον τρίτο όροφο, η σαμπάνια και το Tea Lounge θα προσφέρουν ένα πρωινό ‘Δούκισσα’ αποκλειστικά στις γυναίκες που επισκέπτονται το ξενοδοχείο.

Η πρωτοβουλία για τον όροφο ‘Δούκισσα’ προήλθε από την προσωπική εμπειρία στα επαγγελματικά ταξίδια της διευθύντριας της DUKES Collection, Debrah Dhugga και θα παρουσιαστεί στο φετινό Arabian Travel Market (24 – 27 Απριλίου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στο Ντουμπάι) στο σταντ: HC0270.

Η Debrah Dhugga εντόπισε την αδυναμία των υψηλής ποιότητας ξενοδοχείων, να μπορούν να προσφέρουν μια προσαρμοσμένη εμπειρία ειδικά για τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες, με έμφαση στην άνεση, εξυπηρέτηση, το στυλ και την ποιότητα

Είπε: «σαν άνθρωπος που ταξιδεύει συχνά, είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή με φίλους και γυναίκες συγγενείς, θα μπορούσα να δω ξεκάθαρα το κενό της αγοράς στα πολυτελή ξενοδοχεία να παρέχουν χώρους αποκλειστικά για γυναίκες. Ο όροφος ‘Δούκισσα’ συνδυάζει την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής κατοικίας, με υπέροχα κομψή διακόσμηση και εξατομικευμένες υπηρεσίες, έτσι ώστε να παρέχεται στις γυναίκες ,η αίσθηση του ιερού όταν θα μένουν στο DUKES Ντουμπάι.»

Έχουμε χρησιμοποιήσει υφάσματα Liberty σε όλο τον όροφο, φέρνοντας για πρώτη φορά εικονικές εκτυπώσεις στο Palm Jumeirah. Ο όροφος ‘Δούκισσα’ διαθέτει μια ποικιλία από πολυτελή, πλούσια σε χρώματα υφάσματα Liberty, τα οποία προέρχονται από την κομψή συλλογή Chesham του υπουργικού συμβουλίου, μία νέα διαχρονική συλλογή υφασμάτων εσωτερικού χώρου, εμπνευσμένη από αξιοπρόσεκτα γραφεία και κουκλόσπιτα από το 17ο και 19ο αιώνα.

Η Debrah Dhugga προσθέτει: «οι εκτυπώσεις Liberty είναι άμεσα διακριτές και ένα πραγματικό ορόσημο του Λονδρέζικου τρόπου ζωής. Είναι η πρώτη φορά που αυτά τα υφάσματα έχουν ενσωματωθεί σε ξενοδοχεία αυτής της κλάσης και ανυπομονούμε να δείξουμε τα αποτελέσματα της συνεργασίας μας, αρχής γενομένης από το Ντουμπάι»

Τα υφάσματα Liberty είναι μία θυγατρική της εταιρείας Liberty και έχουν ένα χώρο για το εικονικό τους κατάστημα στο δρόμο Regent. Η εταιρεία υφασμάτων Liberty συνεργάζεται με την ανεξάρτητη οικογενειακή αρωματοποιία Floris, το τυρί Paxton & Whitfield, το κομμωτήριο και σαλόνι ομορφιάς Toni & Guy, την William Edwards china και τον διακοσμητή εσωτερικών χώρων Andrew Martin , οι οποίοι έχουν κλείσει εξίσου συμφωνία συνεργασίας με το νέο ξενοδοχείο. Ακόμα και το κλασσικό βρετανικό ταξί, το Hackney Carriage, θα διατίθεται έξω από το ξενοδοχείο για να μεταφέρει τους επισκέπτες σε όλο το Ντουμπάι.

Ανήκει και λειτουργεί από την Seven Tides, η DUKES Dubai είναι η πρώτη διεθνή ιδιοκτησία για την συλλογή DUKES. Το ξενοδοχείο με χωρητικότητα 279 δωμάτια και το συγκρότημα διαμερισμάτων με δυναμικότητα 227 κατοικιών έγιναν διαθέσιμα στο κοινό στα τέλη του Μαρτίου 2017, στον κεντρικό άξονα του Palm Jumeirah, με θέα στον Περσικό κόλπο, το Burj Al Arab και τη μαρίνα του Ντουμπάι.