Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Πορτογαλία δεν υποστηρίζει την ιδέα της απαγόρευσης των πολιτών της Ρωσίας να εισέρχονται στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Στο ίδιο «μήκος κύματος» με την Γερμανία, το Υπουργείο Εξωτερικών της Πορτογαλίας ξεκαθάρισε ότι οι κυρώσεις πρέπει να στοχεύουν τη «ρωσική πολεμική μηχανή» και όχι τους αθώους Ρώσους πολίτες.
Εκτός από το ότι εξέφρασε την αντίθεση του στην απαγόρευση εισόδου των Ρώσων, το υπουργείο επεσήμανε ότι η Πορτογαλία είναι έτοιμη και θα λάβει μέρος σε όλες τις συναντήσεις που σχετίζονται με το θέμα.

Εκτός από την Πορτογαλία, ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz, έχει ήδη αντιταχθεί στην ιδέα της απαγόρευσης της εισόδου στην ΕΕ για τους Ρώσους.
Ο Olaf Scholz είπε νωρίτερα ότι η απαγόρευση εισόδου και θεωρήσεων Σένγκεν για τους Ρώσους είναι μια ιδέα που δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί.

Επιπλέον είπε ότι αυτός είναι ο πόλεμος του Πούτιν, τονίζοντας ότι οι κυρώσεις πρέπει να επικεντρωθούν στο να στοχοποιήσουν τον Πούτιν και τους υπεύθυνους και όχι αθώους πολίτες.
Σημείωσε δε ότι η επέκταση των μέτρων σε αθώους πολίτες της Ρωσίας θα μειώσει την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής.

«Έχουμε υιοθετήσει μακροχρόνιες, συγκεκριμένες κυρώσεις εναντίον πολλών Ρώσων αξιωματούχων, ολιγαρχών και ισχυρών ομάδων στη Ρωσία και σίγουρα θα συνεχίσουμε να κάνουμε περαιτέρω βήματα», πρόσθεσε ο Olaf Scholz.

Σε αντίθεση, ήδη ορισμένες χώρες έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς στους πολίτες της Ρωσίας.