Η Τουρκική αστυνομία ερευνά ένα πρωτόγνωρο συμβάν στο αεροδρόμιο του Νταλαμάν. Ένας Βρετανός ταξιδιώτης ο 30χρονος Andrew Paul Westlake, βρήκε τραγικό θάνατο κατά την επιβίβαση σε πτήση προς το Ηνωμένο Βασίλειο, πέφτοντας από ύψος 15 ποδιών κατά τον διαπληκτισμό του με το πλήρωμα καμπίνας.

Ωστόσο, ορισμένοι Βρετανοί επιβάτες έγραψαν στα social media ότι ο άντρας πήδηξε από μόνος του στο κενό, ενώ κάποιος άλλος υποστήριξε ότι είχε πηδήξει από ένα μπαλκόνι δεύτερου ορόφου μπροστά στην εξάχρονη κόρη του.

Ο Andrew Paul Westlake, βρίσκονταν τρεις ημέρες στο αεροδρόμιο Νταλαμάν επειδή έχασε το εισιτήριό του και αφού επιβιβάστηκε σε άλλη πτήση στις 3 το απόγευμα την Δευτέρα, ο κυβερνήτης φέρεται να διέταξε να κατέβει λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, όταν διαπληκτίσθηκε με τα μέλη του πληρώματος καμπίνας.

Εφημερίδες ανέφεραν ότι έπεσε τυχαία από την πόρτα του προσωπικού στην πίστα καθώς έβγαινε από το αεροπλάνο κι ένας επιβάτης ισχυρίστηκε ότι αυτοκτόνησε.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι υποστηρίζει την οικογένεια του αποθανόντος και έχει έρθει σε επαφή με τις τοπικές αρχές στην Τουρκία.