Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η χρεοκοπία της FTI προκαλεί τεράστια αύξηση σε κρατήσεις στους πρώην ανταγωνιστές της όπως η TUI, ο Dertour Group, η Schauinsland-Reisen, η Alltours και άλλες.

Αν και τα πρακτορεία, δεν δημοσιεύουν λεπτομερή στοιχεία, αναφέρουν σταθερά πολύ υψηλά ποσοστά νέων κρατήσεων από τους πληγέντες τουρίστες. Κάθε δεύτερος πελάτης σε πολλά γραφεία έχει ήδη κάνει νέα κράτηση.

Αυτό έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τις ακυρώσεις των ταξιδιών του FTI μέχρι τις 5 Ιουλίου, αλλά και με τις γενναιόδωρες επιλογές που προσφέρουν άλλοι τουριστικοί πράκτορες.
Διευκολύνουν τους πελάτες να αποφασίσουν να κάνουν νέα κράτηση, ακόμη και αν το προγραμματισμένο ταξίδι του FTI δεν έχει ακόμη ακυρωθεί. Και ο ανταγωνισμός δίνει μάχη για κάθε πελάτη.

Δεν είναι γνωστό πόσες κρατήσεις υπήρχαν στην FTI κατά τη στιγμή της αίτησης αφερεγγυότητας. Ο αριθμός είναι σίγουρα εξαψήφιος. Είναι γνωστό ότι επηρεάζονται τα εμπορικά σήματα FTI Touristik, Big Xtra και 5vorFlug, με τους σημαντικότερους προορισμούς να είναι η Αίγυπτος, η Τουρκία και η Ισπανία.

Bentour Reisen: 9.650 νέοι πελάτες FTI με κράτηση

“Η κλίμακα της FTI είναι πραγματικά τεράστια”, λέει ο Deniz Ugur, επικεφαλής της Bentour Reisen και επιβεβαιώνει την υψηλή προθυμία των πελατών της FTI να κάνουν εκ νέου κράτηση.

Τις πρώτες δέκα ημέρες μετά την κατάρρευση, η Bentour Reisen έκανε εκ νέου κράτηση για 9.650 πελάτες της FTI, κυρίως για την Τουρκία και την Αίγυπτο.

Ένα από τα κύρια κίνητρα ήταν η ευέλικτη δυνατότητα ακύρωσης έως και επτά ημέρες πριν από την αναχώρηση.

Σύμφωνα με τον Deniz Ugur, οι αιτήσεις αυτόματης αντιστοίχισης για προσφορά στην ίδια τιμή είναι στο 74%.

“Το ποσοστό αυτό είναι πάνω από τις προσδοκίες μας και έτυχε πολύ καλής υποδοχής από τους tour operators και τους πελάτες”, αναφέρει ο επικεφαλής της Bentour Reisen.
Ελπίζει τώρα ότι “λόγω έλλειψης χρόνου, μήνες όπως ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα ακυρωθούν τελικά επίσημα”.
Αυτό θα έδινε σαφήνεια στους επηρεαζόμενους πελάτες και θα τους επέτρεπε να φροντίσουν ενεργά τις “καλοπληρωμένες διακοπές τους”.