Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στο τέλος του πολέμου στην Ουκρανία βασίζει πλέον τις ελπίδες για ανάκαμψη ο τουρισμός στην Ουγγαρία.

Τον Φεβρουάριο, οι πάροχοι καταλυμάτων στην Ουγγαρία ήταν αισιόδοξοι. Και περίμεναν ότι ο τουρισμός θα ανακάμψει μετά την υποχώρηση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στις αρχές του έτους.

Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε καταλύματα στην Ουγγαρία αυξήθηκε κατά 446% σε 951.000 τον Ιανουάριο, ανέφερε η Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία της Ουγγαρίας (KSH) την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, οι αυξανόμενες τιμές, η αβεβαιότητα που προκλήθηκε από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και ο κορωνοϊός δεν αφήνουν περιθώρια γαι αισιοδοξία για τον ουγγρικό τουρισμό. Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων ήταν:

  • Εγχώριους ταξιδιώτες αυξήθηκε κατά 338% σε 504.000.
  • Ξένους επισκέπτες αυξήθηκε κατά 656% σε 447.000.
  • Το 80% των διανυκτερεύσεων ήταν σε ξενοδοχεία.

Η πιο δημοφιλής τουριστική περιοχή ήταν η Βουδαπέστη-Μέσος Δούναβης, η οποία κατέγραψε λίγο περισσότερο από το ένα πέμπτο των διανυκτερεύσεων εσωτερικού.

Ο αριθμός των ξένων τουριστών ήταν 170.000, οι οποίοι έκαναν συνολικά 447.000 διανυκτερεύσεις στη χώρα.

Η KSH επεσήμανε ότι ο αριθμός των διανυκτερεύσεων επισκεπτών ήταν ακόμα 38% χαμηλότερος από τον ίδιο μήνα του 2019, πριν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Τον Φεβρουάριο, οι τιμές των ξενοδοχείων άρχισαν να αυξάνονται δραματικά λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας, της εργασίας και των τροφίμων.

Τον Μάρτιο, ωστόσο, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας οδήγησε όλο και περισσότερους ξένους να ακυρώσουν τις διακοπές τους στην Ουγγαρία.

Πολλοί ταξιδιώτες πιστεύουν ότι η περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης είναι πολύ κοντά στη σύγκρουση.

Συνολικά, οι προοπτικές για τον εσωτερικό τουρισμό δεν είναι πολύ ευοίωνες. Οι ελπίδες βασίζονται στο ότι ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος θα τελειώσει σύντομα και ο τουρισμός θα είναι και πάλι ισχυρός το επόμενο καλοκαίρι.