Την Ελλάδα επέλεξαν για τις διακοπές του Πάσχα όσοι Κύπροι αποφάσισαν να αφήσουν το νησί. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Βασίλης Σταματάρης. Όπως επισημαίνει, «οι περισσότεροι Κύπριοι θέλησαν να ταξιδέψουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, σε διάφορα ελληνικά νησιά και άλλες περιοχές της Ελλάδας».

Ωστόσο δημοφιλείς προορισμοί για τις φετινές διακοπές του Πάσχα ήταν και η Πράγα, η Βουδαπέστη, το Βουκουρέστι και η Βιέννη.

Αρκετοί όμως ήταν και όσοι αποφάσισαν να περάσουν τις διακοπές τους σε κάποιο ξενοδοχείο της Κύπρου. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ, Ζαχαρία Ιωαννίδη, «υπήρξε αρκετή κινητικότητα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Κύπριοι αξιοποίησαν προσφορές που δόθηκαν από τοπικά τουριστικά καταλύματα». Μάλιστα, την τιμητική τους είχαν όλοι οι παραλιακοί προορισμοί και κυρίως η Πάφος, η Αγία Νάπα, ο Πρωταράς, και η Λεμεσός.

Πληρότητες

Όσον αφορά στην πληρότητα των ξενοδοχείων, ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε ότι «είναι μειωμένη κατά 5-15% σε σχέση με την περσινή χρονιά, λόγω των μειωμένων αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό». Τοποσοστό των Κυπρίων που επέλεξε να περάσει τις διακοπές του σε κάποιο ξενοδοχείο εντός Κύπρου, «κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα».