8,8 δισεκατομμύρια επιβάτες, 122,7 εκατομμύρια τόνους εμπορευμάτων και 99,9 εκατομμύρια αεροσκάφη παγκοσμίως μετρήθηκαν στα αεροδρόμια για φέτος.

Η πρόσφατη Έκθεση για την Παγκόσμια Κυκλοφορία Αεροδρομίων που δημοσιεύθηκε από το AirportsCouncil International (ACI), αποκαλύπτει τους κορυφαίους αερολιμένες.

Τα αεροδρόμια με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση:

  1. Διεθνές Αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον Ατλάντα
  2. Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου
  3. Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι –
  4. Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες
  5. Διεθνές Αεροδρόμιο του Τόκιο

“Η ACI δείχνει πως, ακόμη και όταν τα μικρότερα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να αποκομίζουν ισχυρά οφέλη, τα μεγαλύτερα αεροδρόμια συνεχίζουν να αναπτύσσονται”, δήλωσε η γενική διευθύντρια της ACI, Άνγκελα Γκίτενς.
“Το 2008 υπήρχαν 16 αεροδρόμια που με περισσότερους από 40 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.Σήμερα υπάρχουν 54.”
Τα περισσότερα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αεροδρόμια στον κόσμο βρίσκονται σε αναδυόμενες αγορές, ένα σημαντικό ποσοστό των οποίων βρίσκεται στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Δώδεκα περίπου από τα τριάντα αεροδρόμια με την μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2018, βρίσκονται είτε στην Κίνα είτε στην Ινδία.

Τα αεροδρόμια με την μεγαλύτερη ανάπτυξη

  1. Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπανγκαλόρ, Ινδία
  2. Διεθνές Αεροδρόμιο της Αττάλεια, Τουρκία
  3. Διεθνές Αεροδρόμιο του Χιντεραμπάντ, Ινδία
  4. Διεθνές Αεροδρόμιο του Βνούκοβο, Ρωσία
  5. Διεθνές Αεροδρόμιο της Τζινάν, Κίνα

“Η Ινδία κινείται προς μια πιο ελευθερωμένη αεροπορική αγορά και ενισχύει τα οικονομικά μεγέθη του έθνους. Αυτό την έχει βοηθήσει να γίνει μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές, με την κίνηση να αυξάνεται ταχέως σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα”, δήλωσε η Gittens.
Τα μεγάλα ρωσικά αεροδρόμια παρουσίασαν επίσης σημαντική αύξηση στην κυκλοφορία μετά από δύσκολες οικονομικές περιόδους το 2015 και το 2016 και έλαβαν επίσης μια ώθηση ως αποτέλεσμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA.