Με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση του διεθνούς και ιστιοπλοϊκού πολιτιστικού τουρισμού στο Ιόνιο, τη Δυτική Ελλάδα και την Νότιο Ιταλία διοργανώνεται εσπερίδα στην Πάτρα.
Την εκδήλωση πραγματοποιεί το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα MAGNA, αύριο Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς τουρισμού. Ιδιαίτερα σε όσους ενδιαφέρονται για τον εναλλακτικό, ιστιοπλοϊκό, πολιτισμικό και ειδικό θεματικό τουρισμό.
Στην εσπερίδα θα παρουσιαστεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “MAGNA” και τα αποτελέσματα του σχεδιασμού ιστιοπλοϊκών θεματικών διαδρομών σε περιοχές της Ελλάδας και της Νότιας Ιταλίας.

Sail in history

Το ιστιοπλοϊκό προϊόν του Ευρωπαϊκού έργου ονομάζεται “Sail in History”. Aποτελεί μια σειρά ιστιοπλοϊκών διαδρομών με θέμα της αρχαίες ναυτικές διαδρομές.
Xαρακτηρίζεται από πλούσια προσφορά πολιτιστικών και επιστημονικών εμπειριών. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν συναρπαστικές εμπειρίες που σχετίζονται με την ιστορία και τον πολιτισμό της θάλασσας, την αρχαία Ελλάδα και τις Ιταλικές αποικίες της.