Ο τουρισμός από τη Σκανδιναβία στα Αραβικά Κράτη του Κόλπου (GCC), θα ανέλθει στα 810 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024, σύμφωνα με έκθεση της Arabian Travel Market 2020(ATM).

Βόρειοι τουρίστες που θα ταξιδεύουν στα GCC από τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, και την Ισλανδία, αναμένεται να απογειώσουν τον τουρισμό.

Η Colliers International, διοργανώτρια εταιρεία της ΑΤΜ, προβλέπει ότι η μεγαλύτερη ανάπτυξη θα έρθει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα(ΗΑΕ). Οι Σκανδιναβοί επισκέπτες, σύμφωνα με έρευνα, θα ξοδέψουν συνολικά 718 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024. Θα σημειωθεί δηλαδή αύξηση κατά 36% σε σχέση με τα δεδομένα του 2018. Τα έξοδα των τουριστών ανά ταξίδι αναμένονται στα 2.088 δολάρια.

“Η αγορά του εξερχόμενου σκανδιναβικού τουρισμού, έχει παρουσιάσει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία πέντε χρόνια. Μόλις το 2018, έγιναν 50,5 εκατομμύρια ταξίδια στο εξωτερικό από τους κατοίκους”, δήλωσε η Danielle Curtis, Εκτελεστική Διευθύντρια της Arabian Travel Market.

Όπως τόνισε, τα εισοδήματα των κατοίκων σκανδιναβικών χωρών, είναι ανάμεσα στα υψηλότερα παγκοσμίως. Όπως επίσης και οι δαπάνες ταξιδιών τους.
Με τα παραπάνω ως οδηγό, επισημαίνει πως ” Τα Αραβικά Κράτη κοιτάζουν να αξιοποιήσουν την αγοραστική των Σκανδιναβών, τα επόμενα πέντε χρόνια”.

Τι οδηγεί τον εξερχόμενο τουρισμό από τα Σκανδιναβικά, στα Αραβικά κράτη

Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία για τον σκανδιναβικό εξερχόμενο τουρισμό, οι αφίξεις από τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία και την Ισλανδία προς τα Αραβικά Κράτη του Κόλπου, θα αυξηθούν κατά 23% κατά την περίοδο 2018 έως 2024.

Αυτό οφείλεται στις νέες, απευθείας πτήσεις, τους χαλαρούς διακανονισμούς για βίζα και τον τεράστιο αριθμό ταξιδιωτικών εμπειριών που έχει να προσφέρει η περιοχή.

Το Αμπού Ντάμπι και η Σαουδική Αραβία ήταν δημοφιλείς προορισμοί για Νορβηγούς επαγγελματίες τουρίστες για πολλά χρόνια, λόγω των κοινών συμφερόντων τους στη βιομηχανία πετρελαίου.
Οι Σουηδοί, οι Ισλανδοί, οι Δανοί και οι Φιλανδοί, βρήκαν στα ΗΑΕ και γενικότερα στα Αραβικά Κράτη την ηλιοφάνεια, η οποία φαντάζει σαν όνειρο στους κατοίκους των Σκανδιναβικών Κρατών.

Πόσοι θα ταξιδέψουν στα Αραβικά Κράτη έως το 2024

Σύμφωνα με στοιχεία της Colliers, περίπου 383.800 Σκανδιναβοί επισκέπτες θα ταξιδέψουν στα Αραβικά κράτη έως το 2024.

Τις αφίξεις θα οδηγήσουν οι Σουηδοί τουρίστες, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν τους 191.900.

Ακολουθούν:

  • Δανία (76.700 αφίξεις)
  • Νορβηγία (62.800 αφίξεις)
  • Φινλανδία (47.200 αφίξεις)
  • Ισλανδία (5.200 αφίξεις)