Οι πάροχοι staycation βλέπουν ένα τεράστιο άλμα στις online κρατήσεις καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο χαλαρώνει στους ταξιδιωτικούς κανόνες.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της Fresh Relevance οι κρατήσεις staycation έχουν επιστρέψει στην κατάσταση πριν από την πανδημία, δείχνοντας ότι οι Βρετανοί ταξιδεύουν συνέχεια στην χώρα τους.

Οι πάροχοι διαμονής που προσφέρουν διακοπές, όπως καταλύματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων, κάμπινγκ και πάρκα διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο, σημείωσαν αύξηση στις online κρατήσεις στο 127% του επιπέδου προ πανδημίας τους τον Ιούνιο.

Αυτή η τάση διαδικτυακών πωλήσεων δείχνει ότι οι καταναλωτές επιθυμούν να επωφεληθούν από τη δυνατότητα να ταξιδέψουν ξανά, αλλά ενδέχεται να μην είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις διακοπές τους στο εξωτερικό.

Με πολλούς που εξακολουθούν να ανησυχούν για ένα πιθανό «δεύτερο κύμα» μολύνσεων σε όλο τον κόσμο, επιλέγουν να κάνουν κράτηση για ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ενδεχομένως και για να μετριάσουν τους τυχόν κινδύνους ακυρώσεων για πακέτα στο εξωτερικό.

Το 2020 θα είναι το έτος της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις πωλήσεις να αυξάνονται σημαντικά τους τελευταίους δύο μήνες, σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών και τη μειωμένη ζήτηση για παραθαλάσσιες ή εξοχικές παραμονές.

Με φόβους για ένα δεύτερο κύμα του ιού που εκδηλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, οι καταναλωτές είναι προσεκτικοί στον προγραμματισμό των διακοπών τους λόγω ανησυχιών σχετικά με το κυνηγητό μεγάλων επιστροφών ή την παράνομη πρόσβαση στο εξωτερικό.

Αυτό, σε συνδυασμό με επίσημες συστάσεις κατά των διακοπών κρουαζιερόπλοιων, σημαίνει ότι περισσότεροι παραθεριστές στρέφονται στην αγορά staycation, από ποτέ.