Η Brussels Airlines θα ακυρώσει συνολικά 900 πτήσεις τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, αφού δεν καταχώρησε επαρκή αριθμό κρατήσεων, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού και των επακόλουθων ταξιδιωτικών περιορισμών.

Όλο και περισσότεροι επιβάτες ακυρώνουν τις πτήσεις τους, εν μέρει επειδή οι κυβερνήσεις κάνουν αυστηρότερους τους κανόνες για τα μη απαραίτητα ταξίδια.

Συγκεκριμένα, η Brussels Airlines θα εκτελεί μόνο το 7% των πτήσεων σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2019 και 12% τον Μάρτιο, δήλωσε η εκπρόσωπος Kim Daenen στο πρακτορείο ειδήσεων Belga.

« Ο αριθμός των επιβατών που έχουν επί του παρόντος κρατήσεις σε αυτές τις πτήσεις δεν επιτρέπει μια οικονομική δικαιολογία για τη συνέχιση αυτών των πτήσεων », δήλωσε η Daenen. Έτσι, ορισμένοι τουριστικοί προορισμοί θα εξαφανιστούν προσωρινά από την προσφορά, όπως η Βαρκελώνη, η Πράγα, η Ρώμη, το Γκέτεμποργκ και η Βιέννη.

Οι επιβάτες των οποίων η πτήση ακυρώνεται θα ειδοποιηθούν. Μπορούν να κάνουν εκ νέου κράτηση της πτήσης τους ή να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων.

Ωστόσο, οι πτήσεις προς την Αφρική θα διατηρηθούν, με ρυθμό 40% σε σύγκριση με το 2019.

Η Brussels Airlines προσφέρει επίσης ευέλικτα εισιτήρια λόγω της αβεβαιότητας γύρω από τον κορνωνοϊό. Από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, όποιος κάνει κράτηση για πτήση μπορεί να το κάνει κράτηση δωρεάν.