
Περισσότεροι από δύο στους πέντε εργαζόμενους στα Βρετανικά αεροδρόμια σκέφτονται να εγκαταλείψουν τον κλάδο, σύμφωνα με νέα έρευνα σε 1.700 εργαζομένους από τον ιστότοπο θέσεων εργασίας CV-Library.
Η καλύτερη αμοιβή και το λιγότερο άγχος ήταν από τους βασικούς παράγοντες παραίτησης.
Μόνο το 5% των ερωτηθέντων κατηγόρησε την τρέχουσα κατάσταση στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις τους τελευταίους μήνες.
Δύο στους τρεις από όλους τους ερωτηθέντες ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν αύξηση μισθού τους τελευταίους 12 μήνες.
Ο Lee Biggins, διευθύνων σύμβουλος της CV-Library, δήλωσε: «Με τη βιομηχανία σε τέτοια αταξία, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσοι πολλοί εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο σκέφτονται να φύγουν».
«Με βάση τα δεδομένα μας και τη φωνή τόσο των νυν όσο και των πρώην εργαζομένων στις αεροπορικές εταιρείες και στα αεροδρόμια, εάν ενισχυθούν τα επίπεδα μισθών και οι παροχές, η κρίση θα μπορούσε να μετριαστεί σοβαρά».
Τα νέα έρχονται εν μέσω μιας κρίσης αεροπορικών ταξιδιών που ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις και πολλοί επιβάτες αναγκάστηκαν να περιμένουν για αρκετές ώρες σε μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια.
Το Χίθροου, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, εισήγαγε πρόσφατα ανώτατο όριο 100.000 επιβατών που αναχωρούν καθημερινά έως τις 11 Σεπτεμβρίου και ζήτησε από τους αερομεταφορείς να σταματήσουν την πώληση των καλοκαιρινών εισιτηρίων.
Ωστόσο, η Telegraph ανέφερε ότι είδε μια επιστολή από τον Μαρκ Πάουελ, διευθυντή επιχειρησιακού σχεδιασμού του Χίθροου, η οποία έλεγε ότι το όριο των 1.200 αεροσκαφών που φθάνουν και αναχωρούν την ημέρα θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.
Πολλοί επιβάτες που πετούν από και προς το Χίθροου υπέστησαν σοβαρή αναστάτωση τους τελευταίους μήνες, με μεγάλες ουρές ασφαλείας και βλάβες στο σύστημα αποσκευών.
Υπενθυμίζεται ότι το προσωπικό για τις ομάδες επίγειας εξυπηρέτησης στο Χίθροου βρίσκεται μόνο στο 70% των επιπέδων πριν από την πανδημία, ενώ ο αριθμός των επιβατών είναι στο 80%-85%.