Όταν ακούς τους προορισμούς Ζάκυνθο και Κέρκυρα, οι πρώτες εικόνες που περνούν από το μυαλό σου είναι τα σμαραγδένια νερά, οι γεμάτες παραλίες και η κοσμοπολίτική ζωή.

Οι παροχές όμως των δύο εκ των πλέον όμορφων νησιών της Ελλάδας δεν σταματούν εκεί. Τα μικρά και γραφικά χωριά, οι παραδοσιακοί κάτοικοι των περιοχών και η φυσική ομορφιά των νησιών μπορούν να δώσουν ένα άλλο, διαφορετικό πακέτο αισθητικής στους επισκέπτες.

Αυτό το πρόσωπο μπορεί κάθε ένας λάτρης της φύσης να το ανακαλύψει μέσω των βιολογικών αγροκτημάτων του δικτύου Guest Inn, που υποστηρίζουν με συνέπεια την ιδέα του αγροτουρισμού. Ο αγροτουρισμός στην Ελλάδα κερδίζει συνεχώς θαυμαστές και η πίστη στη μαγεία της φύσης και της παράδοσης μόνο ευεργετική μπορεί να αποδειχτεί για τον κάθε έναν από εμάς.

Κέρκυρα
Στο νησί των Φαιάκων, τα δυο αγροκτήματα «Ρόγγια» και «Little Farmhouse», βρίσκονται στο βόρειο του τμήμα και με αγροτόσπιτα απλωμένα στο τοπίο των ελαιώνων που κυριαρχούν στην ενδοχώρα προσφέρουν  στον επισκέπτη ηρεμία και διαύγεια  πνεύματος. Οι επίδοξοι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν λεπτομέρειες για την παραγωγή βιολογικού ελαιόλαδου, να γευτούν φρέσκα λαχανικά και να κάνουν περιπάτους ανάμεσα στα ζώα που αποτελούν μέλη των οικογενειών των αγροκτημάτων. Και φυσικά ούτε λόγος για αυτοκίνητο. Οι βόλτες θα γίνονται είτε με ποδήλατο, είτε με άλογα.

Ζάκυνθος
Τα αγροκτήματα «Λιθιές», και «Κτήμα Λογοθέτη» τοποθετούνται στο νότιο τμήμα του νησιού και είναι ιδανικά ορμητήρια για εξερευνήσεις σε παραλίες, χωριά και αγροτικά τοπία. Οι επισκέπτες, θα έχετε την ευκαιρία να μαζέψετε φρούτα, λαχανικά και να μετέχετε στον τρύγο των αμπελιών. Το σίγουρο είναι πως από το αγρόκτημα δεν θα φύγετε με άδεια χέρια. Λάδι, κρασί, μέλι και τυρί είναι μερικά από τα προϊόντα τοπικής παραγωγής που μπορείτε να γευθείτε αλλά και να αγοράσετε.