Το Μπουένος Άιρες, η περιοχή των καλών ανέμων, είναι η πλέον προικισμένη πόλη της Νοτίου Αμερικής. Η πρωτεύουσα του Τανγκό συνδυάζει τον κοσμοπολιτισμό με τον ρομαντισμό και την διασκέδαση με την ατμοσφαιρική μελαγχολία.

Χτισμένη πλάι στην θάλασσα και τον ποταμό Parana, η πόλη του Μπουένος Άιρες θυμίζει σε πολλά τις ευρωπαϊκές μητροπόλεις. Το παριζιάνικο άρωμα, η ρωμαϊκή μεγαλοπρέπεια  και η ιστορία  που αναδύεται από τους δρόμους της Μαδρίτης συνδυάζονται στην πρωτεύουσα της Αργεντινής και συμπαρασύρουν όσους την επισκεφτούν.

Το Μπουένος Άιρες χτισμένο πάνω στην ιστορία της χώρας παρουσιάζει μια αρχιτεκτονική βγαλμένη από την μπέλ επόκ. Φημίζεται για τα παραδοσιακά καφέ που ξεπηδούν από τα στενά και τις μεγάλες πλατείες οπού μπορείς να συναντήσεις ανέμελους χορευτές τανγκό.

Η ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή φτάνει τους 14 εκατομμύρια ανθρώπους. Λέγεται ότι ο αργεντινός του Μπουένος Άιρες είναι ένας Ιταλός που μιλάει ισπανικά, φέρεται σαν Γάλλος και εύχεται να ήταν ένας ευγενής Άγγλος.

«Το Παρίσι της Νότιας Αμερικής», είναι μια πόλη που κινείται στους ρυθμούς του Τανγκό, στις ιαχές των οπαδών της Μπόκα Τζούνιορς και της Ρίβερ Πλέιτ καθώς και στα λόγια του  συγγραφέα Χόρχε Λουίς Μπόρχες.

Στην «αιώνια πόλη όπως το νερό και ο αέρας», -έτσι την αποκαλεί ο Μπόρχες- έφτασε πρώτος ο Ισπανός κονκισταδόρ Pedro de Mendoza ακολουθώντας τον ποταμό Ρίο ντε λα Πλάτα το μακρινό 1536. Πλέον Η καρδιά του Μπουένος Αϊρες  χτυπά στο Microcentro και την Plaza de Mayo, που πήρε το όνομά της σε ανάμνηση της διακήρυξης της ανεξαρτησίας της χώρας από την Ισπανία στις 25 Μαΐου 1810.

Σήμερα με το που ο επισκέπτης πατήσει το πόδι του στην «πόλη των ανέμων» βλέπει να του ανοίγονται διάπλατα πολλές και διαφορετικές επιλογές που σίγουρα ικανοποιούν τις προτιμήσεις κάθε ξεχωριστής προσωπικότητας. Όσοι είστε λάτρεις του θεάτρου αξίζει να μπείτε στο Θέατρο Colon που χρονολογείται πίσω στο μακρινό 1908. Το  Colon αποτελούσε το μεγαλύτερο θέατρο του νοτίου ημισφαιρίου έως το 1973 όταν και άνοιξε η περίφημη Όπερα του Σύδνεϋ.

Το Μπουένος Άιρες όμως δεν ζει στο παρελθόν του και δεν προβάλλει μόνο αυτό. Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, με Αργεντινούς καλλιτέχνες, που φιλοξενείται στην παλιά αποθήκη εργοστασίου τσιγάρων, και το Μουσείο Κινηματογράφου Pablo Ducros Hichen στο Σαν Τέλμο, δίνουν μια μοντέρνα νότα στο τοπίο της πόλης. Στο Σαν Τέλμο όμως πέραν του μουσείου κινηματογράφου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει πλάι στα παλιά αρχοντικά και στις αριστοκρατικές πλακόστρωτες συνοικίες του παρελθόντος  δεκάδες χορευτές που δίνουν εκεί τις υπαίθριες παραστάσεις τους, προσφέροντας ένα θέαμα μοναδικό.

Οι λάτρεις της φύσης, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραλείψουν να περπατήσουν στο δημόσιο πάρκο της συνοικίας Palermo. Το πάρκο δημιουργήθηκε μετά την πτώση του δικτάτορα Juan Manuel de Rosas στην περιοχή της κατοικίας του. Πρόκειται αναμφίβολα  για μια ειδυλλιακή έκταση με απέραντες εκτάσεις πρασίνου, κήπους με πανύψηλα δέντρα και πολύχρωμα λουλούδια, τεχνητή λίμνη και ζωολογικό κήπο.

Και επειδή καλό είναι να συνδυάζεται το τερπνόν μετά του ωφελίμου, για όσους άνδρες πρόκειται να επισκεφτούν το Μπουένος Άιρες, δίχως την όμορφη συντροφιά κάποιας κυρίας, ας τσεκάρουν τις ημερομηνίες και ας το κάνουν όταν η πόλη θα κινείται στους ρυθμούς του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού αγώνα, του πλανήτη. Μπόκα Τζούνιορς εναντίον Ριβερ Πλέιτ. Το ντέρμπι αυτό είναι αναμφίβολα ο μεγαλύτερος αγώνας που μπορεί να παρακολουθήσει ένας πραγματικός ποδοσφαιρόφιλος. Με προσοχή βέβαια.

Το Μπουένος Άιρες αποτελεί αναμφίβολα μια πόλη γεμάτη επιλογές, γεμάτη μουσική, ένταση και συναισθηματισμό. Δεν έχει σημασία τι τύπος ανθρώπου είστε. Η «πόλη των καλών ανέμων» υπόσχεται να σας παρασύρει, να γίνει οδηγός σας και να σας προσφέρει αξέχαστες διακοπές.