Μπορεί ένα ταξίδι σε ένα απομακρυσμένο εξωτικό προορισμό να είναι όνειρο ζωής για μία γυναίκα της Δύσης.Όμως,υπάρχουν προορισμοί που δεν είναι και τόσοι ασφαλείς καθώς οι γυναίκες πέφτουν συχνά θύματα εγκλημάτων.

Φρικτά εγκλήματα κατά των τουριστριών έχουν γίνει σε χώρες όπως η Ινδία, αλλά και σε δημοφιλείς προορισμούς διακοπών όπως η Τουρκία και το Μαρόκο.

Η Julie Kreutzer, συν-ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας της International Women’sTravel Center, έχει γράψει εκτενώς για το θέμα της ασφάλειας των γυναικών στο εξωτερικό, και πιστεύει ότι η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική όταν πρόκειται να συζητηθούν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες τους.

1)Ινδία

Κάθε 20 λεπτά σημειώνεται μία σεξουαλική επίθεση με αποτέλεσμα οι βιασμοί και οι απόπειρες βιασμού εναντίον ντόπιων γυναικών και τουριστριών να έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Πλέον,αποτελεί συχνό φαινόμενο ολόκληρες συμμορίες ανδρών να απομονώνουν γυναίκες και να τις βιάζουν ομαδικά.

2)Βραζιλία

Και στην χώρα με το μεγαλύτερο καρναβάλι του κόσμου στο Ρίο ντε Τζανέιρο η εγκληματικότητα και οι σεξουαλικές επιθέσεις κατά των γυναικών είναι συχνές. Ειδικότερα, οι βιασμοί στη Βραζιλία αυξήθηκαν κατά 157% από το 2009 έως το 2012.

3)Τουρκία

Το πρόσφατο περιστατικό που συγκλόνισε όχι μόνο την γειτονική χώρα αλλά και ολόκληρο το κόσμο, όταν μία 20χρονη φοιτήτρια αντιστάθηκε στον επίδοξο βιαστή της και εκείνος την έκαψε ζωντανή αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για την βία απέναντι στις γυναίκες.

4)Ταϊλάνδη

Εκατομμύρια τουρίστες συρρέουν στην Ταϊλάνδη κάθε χρόνο αλλά η βάναυση δολοφονία το περασμένο Σεπτέμβρη ενός ζευγαριού από την Βρετανία ,που η γυναίκα είχε βιασθεί κιόλας καταδεικνύει το γεγονός ότι δεν αποτελεί την πιο ασφαλή επιλογή για διακοπές.

Σύμφωνα με κέντρο της Ταϊλάνδης που ειδικεύεται στην οικογενειακή βία , η βία κατά των γυναικών είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα στην Ταϊλάνδη, που τροφοδοτείται, εν μέρει, από την ευρεία διαθεσιμότητα του ναρκωτικού Yah Bah καθώς και από το αλκοόλ.

5)Αίγυπτος

Μέτα το ξέσπασμα των πρώτων ταραχών το 2011 στην Αίγυπτο δημιουργήθηκε ένα άνευ προηγουμένου κύμα  σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών.

6)Κολομβία

Μπορεί η χώρα να είναι αναμφίβολα πιο ασφαλής συγκριτικά με 10 χρόνια πριν,η σεξουαλική βία όμως κατά των γυναικών εξακολουθεί να είναι διαδεδομένη, ιδίως εναντίον των γυναικών στις φτωχότερες περιοχές.

Σύμφωνα με την οργάνωση Human Rights Watch εξαιτίας της διεφθαρμένης αστυνομίας οι βιαστές σπανίως προσάγονται στη δικαιοσύνη.

7)Δυτική Αφρική

Παρά τον αυξανόμενο τουρισμό,η αφρικανική χώρα παραμένει μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο καθώς έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης.Πάνω από 66.000 σεξουαλικά αδικήματα έχουν αναφερθεί το διάστημα 2012-2013, δηλαδή αντιστοιχούν 127 σεξουαλικά αδικήματα ανά 100.000 πληθυσμού.

8)Μαρόκο

Οι γυναίκες ταξιδιώτες στο Μαρόκο συμβουλεύονται να ντύνονται σεμνά. Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει ότι το βίαιο έγκλημα δεν είναι μείζον θέμα, είναι κοινό για τις γυναίκες τουρίστες, ιδιαίτερα για εκείνες που ταξιδεύουν μόνες τους, να παρενοχλούνται συστηματικά από τους άνδρες.

9)Μεξικό

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού, οι βιασμοί κατά των γυναικών που ταξιδεύουν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς («micros») αποτελούν μια σημαντική απειλή.

10)Κένυα

«Στην Κένυα, οι γυναίκες όλων των ηλικιών, των επιπέδων εκπαίδευσης και των κοινωνικών ομάδων, τόσο στις αγροτικές, όσο και στις αστικές περιοχές πέφτουν θύματα βίας», σημειώνει το τμήμα του ΟΗΕ για τις Γυναίκες καταδεικνύοντας το μέγεθος τους προβλήματος Απαγωγές και σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τουριστών δεν είναι επίσης ασυνήθιστες.