Σαφώς βελτιωμένες εμφανίζονται οι ταξιδιωτικές τάσεις του 2021 στις ΗΠΑ για την περίοδο των εορτών. Σε αυτό φυσικά συμβάλλει το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Evolve, το 32 % των ταξιδιωτών δεν λαμβάνουν καν υπόψη τη μετάλλαξη Δέλτα όταν κάνουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Μεταξύ εκείνων τη λαμβάνουν υπόψη, το 46,5%είπε ότι δεν θα ακυρώσει τα σχέδιά του εξαιτίας αυτού «μέχρι πολύ κοντά στις ημερομηνίες ταξιδιού».

Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί ταξιδιώτες προσαρμόζονται στις αβεβαιότητες που σχετίζονται με την πανδημία.

“Βλέπουμε ήδη σημαντική ώθηση στις διεθνείς και εσωτερικές αναζητήσεις πτήσεων σε σύγκριση με το 2020. Συγκεκριμένα καταγράφεται αύξηση 155% και 212%, αντίστοιχα”.

Αυτό δήλωσε ο Matt Clarke, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ στον ιστότοπο metasearch ταξιδιού Kayak στο Travel + Leisure.

“Σε σύγκριση με το 2019, ωστόσο, τόσο οι διεθνείς όσο και οι εσωτερικές αναζητήσεις πτήσεων μειώνονται, 52% και 43%, αντίστοιχα”.

Οι πιο πολυσύχναστες ημέρες ταξιδιού για την Ημέρα των Ευχαριστιών

Οι πιο πολυσύχναστες ημέρες ταξιδιού γύρω από τις γιορτές των Ευχαριστιών δεν άλλαξαν μεταξύ 2019 και 2020. Κυρίως επειδή η Ημέρα των Ευχαριστιών πέφτει πάντα την Πέμπτη.

Για φέτος η πρόβλεψη της Priceline υποδηλώνει ότι η πιο πολυσύχναστη ημέρα της περιόδου ταξιδιού των Ευχαριστιών θα είναι η Δευτέρα 15 Νοεμβρίου. Αμέσως μετά έρχεται η Τετάρτη 24 Νοεμβρίου.

Αυτή η μετατόπιση αποδίδεται στην υπόθεση ότι πολλοί Αμερικανοί έχουν συνηθίσει σε ρυθμίσεις απομακρυσμένης εργασίας και έχουν αγκαλιάσει την ιδέα να εργαστούν από οπουδήποτε. Ως εκ τούτου απελευθερώνονται για να παρατείνουν τη διάρκεια των ταξιδιών τους.

Οι πιο πολυσύχναστες ημέρες ταξιδιού για τα Χριστούγεννα

Δεδομένου ότι τα Χριστούγεννα δεν πέφτουν πάντα την ίδια ημέρα της εβδομάδας, οι πιο δημοφιλείς ημέρες ταξιδιού μπορεί να κυμαίνονται από το ένα έτος στο άλλο.

Αλλά, συνήθως, η 23η Δεκεμβρίου είναι η πιο πολυσύχναστη ημέρα ταξιδιού που οδηγεί στις ίδιες τις διακοπές. Επίσης η Κυριακή μετά είναι συνήθως η πιο δημοφιλής ημέρα για ταξίδια επιστροφής.

Με βάση τα στοιχεία της 9ης Σεπτεμβρίου του ιστότοπου, η πιο πολυσύχναστη ημέρα ταξιδιού πριν από τις διακοπές είναι η Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου.

Η πιο δημοφιλής ημέρα μετά τα Χριστούγεννα φαίνεται να είναι η Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου. .