Ξεκινάει η συναρμολόγηση του πρώτου πρωτότυπου πλήρους μεγέθους αεροσκάφους με οικολογικά πτερύγια από την Airbus. To εν λόγω project υπάγεται στο πρόγραμμα Wing of Tomorrow.

Στο νέο αεροσκάφος θα δοκιμαστούν τα πιο πρόσφατα σύνθετα υλικά και οι νέες τεχνολογίες στην αεροδυναμική και την αρχιτεκτονική των πτερυγίων.

Παράλληλα, θα διερευνηθεί πώς η κατασκευή και η εκβιομηχάνιση πτερυγίων μπορούν να βελτιωθούν για να καλύψουν τη μελλοντική ζήτηση.

Τρία πρωτότυπα φτερά πλήρους μεγέθους θα κατασκευαστούν συνολικά:

  • Ένα θα χρησιμοποιηθεί για την κατανόηση της ολοκλήρωσης συστημάτων.
  • Ένα δεύτερο θα δοκιμαστεί δομικά για σύγκριση με τη μοντελοποίηση υπολογιστή.
  • Ένα τρίτο θα συναρμολογηθεί για να ελέγξει την παραγωγή κλιμάκωσης και να συγκρίνει τη βιομηχανική μοντελοποίηση.

Η Sabine Klauke, επικεφαλής τεχνική διευθύντρια της Airbus, δήλωσε: «Η τεχνολογία πτερυγίων υψηλής απόδοσης είναι μία από τις πολλές λύσεις – παράλληλα με τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα και το υδρογόνο – που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να συμβάλουμε στη φιλοδοξία της αεροπορίας για απαλλαγή από τον άνθρακα».

Το Wing of Tomorrow χρηματοδοτείται από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αεροδιαστημικής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για ένα πλήρως διεθνικό πρόγραμμα της Airbus που περιλαμβάνει παγκόσμιους εταίρους και ομάδες σε ευρωπαϊκούς ιστότοπους της Airbus.

Τα τρία νέα μοντέλα πτερυγίων θα συγκεντρώσουν περισσότερες από 100 νέες τεχνολογίες . Στόχος τους είναι να διερευνήσουν νέες τεχνικές κατασκευής και συναρμολόγησης με στόχο να καταστήσουν την αεροπορία πιο βιώσιμη.