Την είσοδο στους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς ταξιδιώτες αναμένεται να επιτρέψει η Ταϊλάνδη. Η εν λόγω απόφαση βρίσκεται στο πλαίσιο των νέων σχεδίων της χώρα για το άνοιγμα των συνόρων της στο διεθνή τουρισμό.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις δέκα χώρες προέλευσης που θεωρούνται ως χαμηλού κινδύνου. Από αυτές τις χώρες θα επιτρέπεται η είσοδος σε παραθεριστές που δεν έχουν ανάγκη από καραντίνα από την 1η Νοεμβρίου.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να δείξουν ένα αρνητικό τεστ PCR πριν από την αναχώρηση από τη χώρα καταγωγής τους. Παράλληλα θα πρέπει να κάνουν και ένα τεστ κατά την άφιξή τους.

Εάν το δεύτερο τεστ είναι επίσης αρνητικό, οι ταξιδιώτες «θα είναι ελεύθεροι να μετακινούνται στην Ταϊλάνδη με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να κάνει κάθε Ταϊλανδός πολίτης.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayuth Chan-ocha ανακοίνωσε σταδιακή χαλάρωση των κανόνων εισόδου για ξένους επισκέπτες σε τηλεοπτική ομιλία.

Η κυβέρνηση της Μπανγκόκ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών στα εστιατόρια έως την 1η Δεκεμβρίου.

Η Ταϊλάνδη εκτιμάται ότι έχει χάσει περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε τουριστικά έσοδα το 2020.

Λίγο περισσότεροι από 70.000 ταξιδιώτες επισκέφθηκαν τη χώρα τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με 40 εκατομμύρια σε ολόκληρο το 2019.