Στο υψηλότερο σημείο από την αρχή της πανδημίας έχει φτάσει ο όγκος όσων αναζητούν εργασία σε ταξιδιωτικές θέσεις.

Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία από την C&M Recruitment και την C&M Executive Recruitment.

Μάλιστα, οι κενές θέσεις εργασίας στον ταξιδιωτικό κλάδο έφτασαν στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020.

Οι νέες ταξιδιωτικές θέσεις αυξήθηκαν τώρα σε δέκα από τους τελευταίους 11 μήνες. Ωστόσο ο αριθμός των νέων ρόλων του περασμένου μήνα παρέμεινε 9% κάτω από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η διευθύντρια της C&M, Barbara Kolosinska, δήλωσε: «Το Momentum είναι πραγματικά πίσω στην ταξιδιωτική αγορά εργασίας. Οι τοποθετήσεις βρίσκονται σε υψηλό 19 μηνών και οι νέες κενές θέσεις βρίσκονται στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

«Αλλά παρά τα θετικά στατιστικά σχετικά με τις θέσεις εργασίας, σημειώθηκε πτώση νέων ατόμων που αναζητούν εργασία τον Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ, περισσότερο από το 60% των παγκόσμιων ηγετών αεροπορίας πιστεύουν ότι η πανδημία θα αποθαρρύνει τους ανθρώπους να ενταχθούν στον ταξιδιωτικό τομέα.

Αυτό προέκυψε από έρευνα που πραγματοποίησε η ειδική εταιρεία αεροπορικών θέσεων εργασίας Goose Recruitment.

Περίπου το 43% πιστεύει ότι η πανδημία έχει επηρεάσει την καριέρα τους προς το χειρότερο

Το 64% των ηγετών πιστεύει ότι θα χρειαστούν δύο έως τέσσερα χρόνια για να μπορέσει ο τομέας της αεροπορίας να ανακάμψει πλήρως σε επίπεδα προ-Covid.