Ως «Προορισμός Αειφόρου Πολιτιστικού Τουρισμού» βραβεύτηκε η Νάουσα. Την εν λόγω διάκριση έλαβε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού.

Η Νάουσα «Πόλη του Οίνου» με το νέο της θεσμό, το «Φεστιβάλ Τρύγου», έλαβε το τρίτο βραβείο σε τελετή απονομής,  στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού (European Cultural Tourism Network – ECTN).

Το συνέδριο είχε θέμα: «Αναζωογονώντας τον ευρωπαϊκό τουρισμό, μέσω του πολιτισμού, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της δημιουργικότητας».

Συμμετείχαν μέλη του ECTN, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού, εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών οργανισμών Europa Nostra και European Cultural Routes, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αρχαιολόγων (ΕΑΑ), της UNESCO και της NESCTOUR. Επίσης η πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου αποτέλεσε μέλος της οργανωτικής επιτροπής.

Την πόλη της Νάουσας εκπροσώπησαν μέλη της ομάδας έργου του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg Europe Cult CreaTE.

Παρουσίασαν στο συνέδριο τις δράσεις και τους στόχους του δήμου, τα οποία αναδεικνύουν τη Νάουσα ως “Πόλη του Οίνου” και ως έναν θελκτικό τουριστικό και πολιτισμικό προορισμό διεθνούς βεληνεκούς.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο βραβείο, στα Ευρωπαϊκά Βραβεία ECTN AWARDS 2021 έλαβε η εθελοντική ομάδα «Κιμωλίστες» (ΑΜΚΕ).