Ιδιαίτερα ικανοποιητικές ήταν οι κρατήσεις των δημοφιλών ορεινών περιοχών της Βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα οι ξενοδόχοι «ποντάρουν» στην περίοδο των Χριστουγέννων και στο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων για περισσότερες επισκέψεις.

Ειδικότερα, η κινητικότητα του τουρισμού από την 28η Οκτωβρίου έως και σήμερα στα ορεινά μέρη παρουσιάζει μια αισιοδοξία τόσο στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας όσο και στους τοπικούς φορείς.

Σε Πιερία, Ημαθία και Φλώρινα οι ξενοδόχοι αναμένουν τον μεγάλο όγκο των κρατήσεων κυρίως την εορταστική περίοδο και μετά το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων.

Αισιοδοξία έφερε η 28η Οκτωβρίου στην Πιερία

Το ποσοστό κρατήσεων για την 28η Οκτωβρίου στην Πιερία ήταν πολύ καλό προσφέροντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τους επόμενους μήνες. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Κρατήσεις αυτήν τη στιγμή υπάρχουν κυρίως για τα Σαββατοκύριακα σε ικανοποιητικά επίπεδα αλλά όχι υψηλά. Ενδιαφέρον και κάποια κινητικότητα εκδηλώνουν οι πολίτες για τα Χριστούγεννα.

Τα ορεινά «στολίδια» της Πιερίας που προσελκύουν τους επισκέπτες είναι κυρίως το Λιτόχωρο, ο Παλαιός Παντελεήμονας, η Παλιά Σκοτίνα και το Ελατοχώρι με το χιονοδρομικό κέντρο έχει προσφέρει οικονομικά οφέλη στον τουρισμό και στις επιχειρήσεις.

Η συνολική αποτίμηση μετακίνησης, διαμονής, διατροφής και διασκέδασης στις ορεινές περιοχές της Πιερίας είναι εφικτό να προσεγγίσει την ελληνική οικογένεια.

Συγκρατημένες οι επισκέψεις στην Ημαθία

Πιο μέτρια στοιχεία παρουσιάζει η Ημαθία με το ενδιαφέρον των τουριστών να παραμένει έντονο αλλά με πιο συγκρατημένες κρατήσεις.

«Αύξηση αναμένουμε λίγο πριν την περίοδο των Χριστουγέννων έως και μετά την Πρωτοχρονιά», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Δημήτρης Μάντσιος.

Με αφορμή την 28η Οκτωβρίου και την μέτρια τουριστική κίνηση, οι ιδιοκτήτες δείχνουν συγκρατημένοι για τους επόμενους μήνες.

Τα πιο τουριστικά μέρη στην Ημαθία με 90% επισκέπτες από την Ελλάδα και 10% από το εξωτερικό είναι η Βεργίνα, η Νάουσα και φυσικά τα χιονοδρομικά κέντρα- του Σελίου και τα 3-5 Πηγάδια.

Έντονο ενδιαφέρον για τη Φλώρινα

Η 100% πληρότητα της 28ης Οκτωβρίου στη Φλώρινα, ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες για τις αφίξεις των επόμενων μηνών. Ιδιαίτερη ζήτηση έχουν το Νυμφαίο και οι Πρέσπες.