Το 31% των ενηλίκων της Σιγκαπούρης σχεδιάζει να ταξιδέψει τους επόμενους τρεις μήνες. Το εν λόγω ποσοστό ήταν στο 24% πριν από έναν μήνα.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία του Travel Index του Finder.com. Τα διεθνή ταξίδια έχουν κάνει μια ιδιαίτερα ισχυρή επιστροφή. Συγκεκριμένα, ένας στους πέντε Σιγκαπουριανούς (20%) σχεδιάζει ένα ταξίδι στο εξωτερικό κατά τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

Τα εγχώρια ταξίδια έχουν σημειώσει σταθερή αύξηση, με το 13% των ανθρώπων να σχεδιάζει να ταξιδέψει σε όλο το νησί τους επόμενους τρεις μήνες.

Η Σιγκαπούρη έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων με ταξιδιωτικά σχέδια και από τις 12 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα.

«Η Σιγκαπούρη κατατάσσεται στην τρίτη θέση σε 12 χώρες για τον αριθμό των ατόμων με ταξιδιωτικά σχέδια αυτόν τον μήνα. Αυτό ξεπερνιέται μόνο από την Ινδία, όπου σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού σκοπεύει να ταξιδέψει.

Η άνοδος των ταξιδιωτικών σχεδίων συμπίπτει με την ανακοίνωση των ταξιδιωτικών διαδρόμων. «Τον τελευταίο μήνα η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ταξιδιωτικές φούσκες για εμβολιασμένους επιβάτες από τη Γερμανία, την Αυστραλία και την Ελβετία. Η έρευνα του Finder διεξήχθη τις πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το άλμα στους αριθμούς».