4,2 εκατομμύρια Αμερικανοί θα ταξιδέψουν αεροπορικώς τη φετινή Ημέρα των Ευχαριστιών, καταγράφοντας αύξηση 83% από την περσινή αντίστοιχη ημέρα. Τα στοιχεία προκύπτουν από την AAA Travel.

Το προβλεπόμενο σύνολο είναι 9% λιγότερο από τα 4,6 εκατομμύρια που ταξίδεψαν για την Ημέρα των Ευχαριστιών το 2019.

«Τη φετινή ημέρα των Ευχαριστιών, τα ταξίδια θα φαίνονται πολύ διαφορετικά από πέρυσι».

Αυτό δήλωσε η Paula Twidale, ανώτερη αντιπρόεδρος της AAA Travel. «Τώρα που τα σύνορα είναι ανοιχτά και έχουν θεσπιστεί νέες κατευθυντήριες γραμμές για την υγεία και την ασφάλεια, τα ταξίδια βρίσκονται και πάλι ψηλά στη λίστα για τους Αμερικανούς ».

Ακόμη και με τα αεροπορικά ταξίδια να σημειώνουν άνοδο φέτος, η AAA διαπιστώνει ότι ο μέσος χαμηλότερος αεροπορικός ναύλος είναι 27,3% λιγότερος από πέρυσι στα 132 $.

Η Τρίτη και η Τετάρτη εξακολουθούν να είναι οι πιο ακριβές και με μεγάλη κυκλοφορία ημέρες ταξιδιού.

Ενώ τα αεροπορικά εισιτήρια έχουν μειωθεί από πέρυσι, οι τιμές ενοικίασης ξενοδοχείων και αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί. Οι τιμές ξενοδοχείων μεσαίας κατηγορίας έχουν αυξηθεί περίπου κατά 39% από το 2020. Συγκεκριμένα οι μέσες ημερήσιες τιμές κυμαίνονται μεταξύ 137 και 172 $ για ξενοδοχεία με έγκριση AAA.

Οι ημερήσιες τιμές ενοικίασης αυτοκινήτου αυξήθηκαν κατά 4% σε σύγκριση με την περασμένη Ημέρα των Ευχαριστιών στα 98 $.

Κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί

Οι κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί είναι το Τζαμάικα, Δουβλίνο, Ιρλανδία, Τελ Αβίβ,  Κάλγκαρυ, και το Παρίσι.