Ενώ τα αυξανόμενα ποσοστά εμβολιασμού κατά του COVID-19 έχουν αυξήσει τα επίπεδα άνεσης των ταξιδιωτών, οι περισσότεροι Αμερικανοί εξακολουθούν να επιλέγουν να μείνουν σπίτι αυτές τις γιορτές.

Aυτό αποκαλύπτει νέα εθνική έρευνα που ανατέθηκε από την American Hotel & Lodging Association (AHLA) και διεξήγαγε η Morning Consult.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 29% των Αμερικανών είναι πιθανό να ταξιδέψει για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Το 33% είναι πιθανό να ταξιδέψει για τα Χριστούγεννα.

Η μελέτη σε 2.200 ενήλικες διεξήχθη 30 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου 2021, από την Morning Consult για λογαριασμό της AHLA. Τα βασικά ευρήματα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Μόλις ένας στους τρεις Αμερικανούς σχεδιάζει να ταξιδέψει για τα Χριστούγεννα (33% πιθανότητες να ταξιδέψουν, 59% απίθανο). Ακόμη λιγότεροι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν για την Ημέρα των Ευχαριστιών (29% πιθανό, 61% απίθανο).
  • Το 68% των ταξιδιωτών για την Ημέρα των Ευχαριστιών σχεδιάζει να μείνει με την οικογένεια ή τους φίλους του. Το 22% σχεδιάζει να μείνει σε ξενοδοχείο.
  • Το 66% των ταξιδιωτών τα Χριστούγεννα σχεδιάζει να μείνει με την οικογένεια ή τους φίλους του. Το 23% σχεδιάζει να μείνει σε ξενοδοχείο.
  • Το 52% των Αμερικανών λέει ότι σκοπεύει να κάνει λιγότερα ταξίδια. Το 53% σχεδιάζει να κάνει μικρότερα ταξίδια λόγω της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου.
  • Οι ταξιδιώτες αναψυχής κάνουν αρκετές προσαρμογές στα ταξιδιωτικά τους σχέδια με βάση την τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας.
  • Μεταξύ των γονέων με παιδιά κάτω των 12 ετών, το 41% ​​λέει ότι η διαθεσιμότητα εμβολίων για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών θα τους κάνει πιο πιθανό να ταξιδέψουν.
  • Το 68% των ταξιδιωτών για την Ημέρα των Ευχαριστιών και το 64% των ταξιδιωτών των Χριστουγέννων σχεδιάζουν να οδηγήσουν. Το αντίστοιχο ποσοστό που θα πετάξει είναι  11% και 14%.