Στα επίπεδα του 2019 αναμένεται να κυμανθεί η ζήτηση για ξενοδοχεία στις αγορές της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής (ΜΕΝΑ).

Αυτό αποκαλύφθηκε στην τελευταία πρόβλεψη του κλάδου από την Colliers International.

Αρκετές περιφερειακές αγορές πρόκειται να επιτύχουν ποσοστά πληρότητας ξενοδοχείων 70% και άνω το 2022. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τμήματα του Ντουμπάι, του Ρας Αλ Χαϊμά, του Καΐρου και της Ντόχα.

Ενώ η εταιρική ζήτηση ενίσχυσε την αρχική ανάκαμψη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας MENA μετά την πανδημία

Η έκθεση Colliers σημειώνει ότι το τμήμα αναψυχής της περιοχής θα διαδραματίσει όλο και πιο σημαντικό ρόλο το 2022. Οι ερευνητές προβλέπουν ότι τα mega events, όπως η Expo 2020 Dubai και το FIFA World Cup Qatar 2022 θα βοηθήσουν σημαντικά και τις γύρω αγορές.

Παράλληλα, η συνεπής κρατική υποστήριξη για τον τουρισμό και τα ταξίδια καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας ήταν -και θα συνεχίσει να αντιπροσωπεύει- βασικός παράγοντας για την ανάκαμψη του κλάδου.

Οι εγχώριες πρωτοβουλίες, οι οποίες υποστήριξαν τα περιφερειακά ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια των αυξημένων ταξιδιωτικών περιορισμών, αναμένεται να οδηγήσουν σε συνεχείς βελτιώσεις. Αυτό θα συμβεί για αγορές όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.