Οι Βρετανοί έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να κάνουν κράτηση με έναν επαγγελματία ταξιδιού τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία.

Ο λόγος είναι κυρίως οι ταξιδιωτικές απαιτήσεις για τον κορωνοϊό (47%) και η ασφάλεια  πο προσφέρει ένα πακέτο διακοπών (46%).

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει νέα έρευνα της ΑΒΤΑ για τις ταξιδιωτικές της προβλέψεις  το 2022.

Το μεγαλύτερο δυναμικό ανάπτυξης είναι μεταξύ των νεότερων ηλικιακών ομάδων. Συγκεκριμένα, τα δύο τρίτα (66%) των ατόμων ηλικίας 18-24 ετών είναι πιο πιθανό να κάνουν κράτηση με έναν επαγγελματία ταξιδιού τώρα παρά πριν από την πανδημία.

Πολλά μέλη της ABTA έχουν ήδη παρατηρήσει αυτό το μεταβαλλόμενο συναίσθημα των καταναλωτών που μεταφράζεται σε ερωτήσεις και κρατήσεις.

Συνήθως, αυτοί οι πελάτες θέλουν έναν ειδικό για να τους καθοδηγήσει στα επιπλέον βήματα που πρέπει να κάνουν για το επόμενο ταξίδι τους.

Παράλληλα, η ΑΒΤΑ υποστηρίζει ότι οι οργανωμένες διακοπές θα έχουν καλή απόδοση το 2022.

Οι Βρετανοί αναφέρουν ότι είναι 27% πιο πιθανό να κάνουν κράτηση πακέτου διακοπών τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία.

Το 39% αναφέρει την οικονομική προστασία ως τον κύριο λόγο.

Αυτές οι τάσεις αναμένεται να συμβαδίσουν με δαπάνες υψηλότερες από το μέσο όρο.

Σχεδόν οι μισοί (49%) δηλώνουν ότι οι περιορισμένες ευκαιρίες για ταξίδια λόγω της πανδημίας έχουν κάνει τις διακοπές τους πιο σημαντικές για αυτούς από πριν.

Ταυτόχρονα περίπου οι μισοί (46%) αναμένουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για τις διακοπές τους το επόμενο έτος από το 29% που είπε το ίδιο το 2020.

Στοιχεία από την έκθεση ABTA’s Travel για το 2022

  • Οι παραθεριστές θα αναπληρώσουν τα ταξίδια που έχασαν αναβαθμίζοντας στοιχεία των επόμενων διακοπών τους. Ή θα επιλέξουν έναν προορισμό από τη bucket λίστα τους.
  • Είναι πιο πιθανό να κάνουν κράτηση με έναν επαγγελματία ταξιδιού το επόμενο έτος, καθώς αναζητούν βοήθεια και συμβουλές σχετικά με τις ταξιδιωτικές απαιτήσεις.
  • Οι κρουαζιέρες πρόκειται να φτάσουν σε νέα ύψη δημοτικότητας το 2022. Σε αυτό συμβάλει η εισαγωγή νέων δρομολογίων.
  • Οι παραθεριστές θα κάνουν κράτηση για περισσότερα πακέτα διακοπών το επόμενο έτος, για την πρόσθετη προστασία και την ηρεμία που τους προσφέρουν.
  • Οι διακοπές επανασύνδεσης με σημαντικούς ανθρώπους αναμένεται να είναι δημοφιλείς τον επόμενο χρόνο.