Ανοδική ήταν η τάση του τουρισμού στη Μαδρίτη με μεγαλύτερη δυναμική από τους προηγούμενους μήνες. Συγκεκριμένα κατέγραψε ετήσια αύξηση 570% στους εισερχόμενους ταξιδιώτες. Παράλληλα σημείωσε αύξηση των διανυκτερεύσεων κατά 515% για το φετινό Οκτώβριο σε σύγκριση με 2020.

Τα στοιχεία ανακοίνωσε η η σύμβουλος για τον Τουρισμό, Almudena Maíllo.

Αυτό ακολουθεί τα νούμερα που δημοσίευσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής. Ο αριθμός των τουριστών που διέμεναν σε ξενοδοχεία της πόλης τον περασμένο Οκτώβριο ήταν 694.379.

Η διακύμανση του αριθμού των ταξιδιωτών από έτος σε έτος συνεπάγεται σημαντική αύξηση στη Μαδρίτη και είναι υπερδιπλάσια από τον εθνικό μέσο όρο, που είναι 236%.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία είναι η διακύμανση των διεθνών τουριστών από έτος σε έτος, η οποία φτάνει το 887,5%.

72,3% Περισσότερα κρεβάτια ξενοδοχείων

Τους τελευταίους δώδεκα μήνες, υπολογίζεται ότι οι ταξιδιώτες πέρασαν συνολικά 7.502.983 διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα. Δηλαδή 11,5% λιγότερες από ό,τι πέρυσι, επομένως, μια διακύμανση 26,9 μονάδες υψηλότερη από τον Σεπτέμβριο.

Ταυτόχρονα, ο μέσος όρος διαμονής βρίσκεται ήδη πρακτικά στα επίπεδα του 2019 και φτάνει τις 2,15 διανυκτερεύσεις ανά ταξιδιώτη.

Ισοδυναμεί με 0,19 διανυκτερεύσεις λιγότερες από ένα χρόνο νωρίτερα.

Η μέση διαμονή των ταξιδιωτών της χώρας ήταν 1,85 διανυκτερεύσεις και εκείνη των επισκεπτών εκτός Ισπανίας ήταν 2,55 διανυκτερεύσεις.

Όσον αφορά τις ξενοδοχειακές κλίνες, αυξήθηκαν σε αριθμό κατά 72,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Οι εγκαταστάσεις που άνοιξαν τον Οκτώβριο αυξήθηκαν κατά 77 σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Επίσης οι διαθέσιμες κλίνες αυξήθηκαν κατά 72,3% σε ετήσια βάση φτάνοντας τις 85.258.

Ταξιδιωτικά κουπόνια για Ισπανούς επισκέπτες

Προκειμένου να επανενεργοποιήσει τον τουρισμό στην περιοχή, η Κοινότητα της Μαδρίτης κυκλοφόρησε νέα τουριστικά κουπόνια για να προσελκύσει περισσότερους εγχώριους επισκέπτες.

Ένα κουπόνι έως 600 ευρώ χορηγείται σε όλους τους πολίτες που έχουν ισπανική υπηκοότητα ή νόμιμη διαμονή στην ισπανική επικράτεια και χρησιμοποιούν τουριστικά και πολιτιστικά προϊόντα και υπηρεσίες στην Κοινότητα της Μαδρίτης.

Το κουπόνι θα πληρώσει για το 50% του κόστους των τουριστικών δραστηριοτήτων ή διαμονής που παρέχονται από πρακτορεία ή εταιρείες των οποίων η έδρα βρίσκεται στην Κοινότητα της Μαδρίτης. Το κουπόνι ισχύει μέχρι τις 15 Μαΐου.