Στην αυτόματη παράταση της ισχύς των αδειών διαμονής (Iqama) και των θεωρήσεων εξόδου και επανεισόδου χωρίς τέλη ή επιβαρύνσεις έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 προχώρησε η Σαουδική Αραβία.

Αυτό έρχεται σε εφαρμογή των οδηγιών του βασιλιά Salman bin Abdulaziz Al Saudm, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Η εν λόγω παράταση εντάσσεται στις συνεχιζόμενες προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.

Εμπίπτει επίσης σε προληπτικά μέτρα που εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών και των κατοίκων. Παράλληλα, συμβάλλουν στον μετριασμό των οικονομικών επιπτώσεων. Η παράταση θα γίνει αυτόματα σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης χωρίς να χρειάζεται επίσκεψη στα τμήματα διαβατηρίων.

Η διαδικασία επέκτασης

Η ισχύς των αδειών διαμονής καθώς και οι βίζες εξόδου και επανεισόδου θα παραταθούν για τους κατοίκους που βρίσκονται στις χώρες από τις οποίες η είσοδος έχει ανασταλεί ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού έως τις 31 Ιανουαρίου. Εκτός από αυτούς που εμβολιάστηκαν πλήρως εντός του βασιλείου πριν φύγουν.

Η ισχύς των θεωρήσεων επίσκεψης θα παραταθεί έως τις 31 Ιανουαρίου για επισκέπτες που βρίσκονται εκτός του βασιλείου και από χώρες που αντιμετωπίζουν αναστολή εισόδου λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.