Ένας στους δέκα ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να πάει σκι ή σνόουμπορντ την ερχόμενη χειμερινή περίοδο. Το εν λόγω ποσοστό αγγίζει το 24% των ατόμων ηλικίας 18-34 ετών.

Από αυτούς το 90% λέει ότι η αβεβαιότητα λόγω Covid-19 σε όλη την Ευρώπη έχει προκαλέσει αλλαγές στα χειμερινά τους σχέδια.

Μάλιστα, σχεδόν το ένα τρίτο (29%) επιλέγει να αφήσει τις χιονοδρομικές πίστες με την παραλία. Ως εκ τούτου αποφασίζει να κάνει χειμερινά ηλιόλουστα ταξίδια. Τα ανωτέρω δεδομένα προήλθαν από τον πάροχο ταξιδιωτικής ασφάλισης battleface.

  • Το ένα πέμπτο (20%) δεν σχεδιάζει πλέον να ταξιδέψει στο εξωτερικό αυτό το χειμώνα.
  • Το 19% έχει ήδη κλείσει ένα ταξίδι σκι για αυτή τη σεζόν. Όμως σκέφτεται να το αλλάξει ή να το ακυρώσει.
  • Το 20% λένε ότι εξακολουθούν να σκοπεύουν να πάνε εφόσον το επιτρέπουν οι κανόνες. Ωστόσο σχεδιάζουν να κάνουν κράτηση την τελευταία στιγμή.

Όσον αφορά τα ταξίδια με εφήβους,  υπάρχει συνεχής σύγχυση σχετικά με τους κανόνες για τις ηλικίες 12-19 ετών, όταν ταξιδεύουν με πλήρως εμβολιασμένους γονείς.

Τα τρία πέμπτα (61%) των γονέων πιστεύουν ότι η αβεβαιότητα λόγω Covid τους έχει αποτρέψει να φύγουν στο εξωτερικό βραχυπρόθεσμα.

Το 57% λέει ότι η σύγχυση σχετικά με τις απαιτήσεις εισόδου για τους εφήβους καθιστά δύσκολο να δεσμευτούν για οικογενειακές διακοπές τους επόμενους έξι μήνες.

Σχεδόν οι μισοί (47%) των ενηλίκων Βρετανών με έφηβα παιδιά δεν γνωρίζουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις για τα παιδιά τους, εάν ταξιδεύουν με πλήρως εμβολιασμένους γονείς/κηδεμόνες.