Σειρά από πρωτοβουλίες με επίκεντρο τη βιωσιμότητα λανσάρει η Etihad. Στόχος της είναι να να επιβραβεύσει τα μέλη της για τη λήψη «πράσινων» αποφάσεων. Ταυτόχρονα θέλει  να παρέχει λύσεις για να τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Πρόκειται για το Conscious Choices, το διευρυμένο φάσμα βιώσιμων πρωτοβουλιών του βραβευμένου προγράμματος πίστης της Etihad Airways.

Δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τον πρωταρχικό στόχο βιωσιμότητας της Etihad να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Επίσης θέλει να μειώσει στο μισό τις εκπομπές του 2019 έως το 2035.

Οι ταξιδιώτες που θέλουν να ταξιδεύουν και να ξοδεύουν περισσότερο συνειδητά και βιώσιμα μπορούν τώρα να κερδίσουν Μίλια και άλλα οφέλη για τη λήψη φιλικών προς το περιβάλλον αποφάσεων.

Τα μέλη μπορούν να κερδίζουν τα Μίλια στην καθημερινή τους ζωή, όταν δεν πετούν, αντισταθμίζοντας τις καθημερινές εκπομπές, όπως η οδήγηση. Οι επιλογές κυμαίνονται από ένα μήνα έως ένα έτος.

Επίσης μπορούν να επιλέξουν μια ψηφιακή κάρτα μέλους αντί για μια φυσική. Η επιβράβευσή τους βοηθά να διατηρήσουν το τρέχον επίπεδο τους ή να αναβαθμιστούν στο επόμενο επίπεδο για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ακόμη περισσότερα προνόμια.