Λίγα brands στα ταξίδια είναι τόσο επιβλητικά όσο το Orient Express. Η σιδηροδρομική υπηρεσία από το Παρίσι προς την Κωνσταντινούπολη που πρωτοστάτησε σε μια νέα εποχή υπερηπειρωτικών πολυτελών ταξιδιών με τρένο έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία μας για περισσότερο από έναν αιώνα.

Το επόμενο έτος, οι ταξιδιώτες θα έχουν μια νέα ευκαιρία να γνωρίσουν τη φήμη του εμβληματικού τρένου για την περιπέτεια και το λαμπερό στυλ του.

Ο πολυτελής σιδηρόδρομος Orient Express επιστρέφει σε τροχιά προσφέροντας ένα αξέχαστο ταξίδι, σε μια από τις πιο αγαπημένες χώρες του κόσμου, την Ιταλία.

Το δρομολόγιο Orient Express La Dolce Vita θα υποδεχθεί τους πρώτους επιβάτες του το 2023, με 6 τρένα και πολλά δρομολόγια, σε προορισμούς ορόσημο.

Οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν με πολυτέλεια μέσα από μια χαλαρή περιήγηση από τη Βόρεια στη Νότια Ιταλία, σε 14 περιοχές συμπεριλαμβανομένων τριών διεθνών προορισμών. Από τη Ρώμη στο Παρίσι, την Κωνσταντινούπολη και το Σπλιτ.

Όσοι κάνουν στάση στη Ρώμη θα διανυκτερεύσουν στο πρώτο ξενοδοχείο Orient Express, το Minerva, που εδρεύει σε ένα μπαρόκ παλάτι του 17ου αιώνα στην Piazza di Minerva και αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το 2024.

Συνεργάτες για την επανεκκίνηση του Orient Express είναι ο γαλλικός όμιλος φιλοξενίας Accor, ο οποίος απέκτησε το 50% της μάρκας το 2017 (το υπόλοιπο 50% είναι υπό τον Όμιλο SNCF, την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Γαλλίας) και η ιταλική εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα Arsenale, με την υποστήριξη της κύριας ιταλικής εταιρείας τρένων Trenitalia και η Fondazione FS Italiane, η οποία διαχειρίζεται τις ιστορικές γραμμές και τα τρένα της χώρας.

Ένας φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος για να γνωρίσετε την ομορφιά της Ιταλίας

«Τα ταξίδια με τρένο αντιπροσωπεύουν την πιο πράσινη επιλογή μεταφοράς, ενισχύοντας τα ταξίδια σε μεγάλες πόλεις καθώς και σε τοποθεσίες μικρού μεσαίου μεγέθους με ελκυστικά πολιτιστικά αξιοθέατα και τοπία», λέει ο Luigi Corradi, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Trenitalia.

Η επιστροφή του Orient Express εντάσσεται σε μια μεγαλύτερη τάση που κερδίζει επί του παρόντος έλξη στην Ιταλία. Την αναβίωση των ιστορικών τρένων και σιδηροδρομικών γραμμών -από την Trenitalia και τη Fondazione FS- με ατμομηχανές ατμού, ντίζελ ή ηλεκτρικές από διάφορες εποχές που εμπνέουν τους ταξιδιώτες.

Υπηρεσία πέντε αστέρων

Η διακόσμηση του τρένου συνδυάζει επιδέξια τη χρυσή εποχή του ιταλικού ντιζάιν με μια πιο μοντέρνα αίσθηση.

Το Orient Express La Dolce Vita θα αποτελείται από έξι βαγόνια, που το καθένα θα διαθέτει 12 deluxe καμπίνες, 18 σουίτες, μια honour suite και ένα βαγόνι εστιατορίου που θα προσφέρει μια γευστική εμπειρία πέντε αστέρων συμπεριλαμβανομένων βραβευμένων ιταλικών κρασιών και αποκλειστική υψηλή κουζίνα.

Η ιδέα για τα νέα τρένα Orient Express La Dolce Vita αποτίει φόρο τιμής στο «La Dolce Vita».

Μια ιστορική περίοδο γοητείας, χαράς της ζωής και καλλιτεχνικής ζέσης στην Ιταλία κατά τη δεκαετία του 1960.

«Αυτά τα τρένα προσφέρουν ένα νέο όραμα ταξιδιών πολυτελείας που ξεπερνά τη φαντασία μας», λέει ο Sebastien Bazin, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Accor.

Στο εν λόγω ταξίδι οι επιβάτες θα ταξιδέψουν μέσα από περισσότερα από 16.000 km λειτουργικών σιδηροδρομικών γραμμών. Μάλιστα, 7.000 χλμ δεν είναι ηλεκτροκίνητα αλλά απομεινάρια της ιστορικής ιστορίας της Ιταλίας.

Σε συνεργασία με διάσημους τοπικούς και διεθνείς σεφ και σομελιέ, οι ταξιδιώτες θα απολαύσουν υπηρεσίες 5 αστέρων πάνω στο τρένο.

Τα ταξίδια διαρκούν από μία έως τρεις ημέρες και οι κρατήσεις θα ανοίξουν τον Ιούνιο του 2022.

Ο σταθμός Rome Termini θα λειτουργεί ως το κέντρο για κάθε μία από τις διαδρομές, παρέχοντας ένα αποκλειστικό Executive Lounge Orient Express όπου οι επισκέπτες «θα απολαύσουν ένα θερμό καλωσόρισμα και αναψυκτικά περιμένοντας τα ταξίδια τους».