Την εθελοντική αναστολή των κρουαζιέρων στα λιμάνια της Βραζιλίας έως τις 21 Ιανουαρίου ανακοίνωσε η CLIA Βραζιλίας. Επικαλέστηκε ασυνέπειες στην ερμηνεία των πρωτοκόλλων κρουαζιέρας που σχετίζονται με τον Covid.

Η CLIA είπε ότι κατά τη διάρκεια της παύσης θα εργαστεί για λογαριασμό των MSC Cruises και Costa Cruises. Συγκεκριμένα, θα επιδιώξει την ευθυγράμμιση με τις ομοσπονδιακές, πολιτειακές και δημοτικές αρχές σχετικά με την ερμηνεία των επιχειρησιακών πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας που εγκρίθηκαν στην αρχή της σεζόν κρουαζιέρας τον Νοέμβριο.

Μάλιστα, προειδοποίησε ότι η σεζόν μπορεί να ακυρωθεί πλήρως εάν δεν υπάρξει ευθυγράμμιση μεταξύ των μερών.

Η κίνηση ήρθε λίγο αφότου η Anivsa, η υπηρεσία υγείας της Βραζιλίας, προειδοποίησε τους ανθρώπους να μην επιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοια μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid-19 στο πλοίο.

Η CLIA Βραζιλίας δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει «επείγουσες συνομιλίες με τα υπουργεία υγείας, τουρισμού και υποδομών, καθώς και τοπικές αρχές σε πολιτείες και δήμους όπου εκτελούν δρομολόγια τα πλοία».

Οι ειδήσεις από τη Βραζιλία τις τελευταίες ημέρες αναφέρουν ότι επιβάτες κρατούνταν σε πλοία που ερευνούνταν από τις βραζιλιάνικες υγειονομικές αρχές.