Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν τα συνολικά έσοδα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ειδικότερα, ανήλθαν σε 6,2 δισεκατομμύρια £ το 2021. Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα πέντε χρόνια είχαν ξεπεράσει άνετα τα 20 δισεκατομμύρια £ ετησίως.

Αυτό προέκυψε από πρόσφατη έρευνα της πλατφόρμας κρατήσεων ξενοδοχείων hoo.

H εν λόγω μείωση στα επίπεδα εσόδων σημαίνει ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης από την έναρξη της πανδημίας βρίσκεται στο -36% ετησίως. Ο κλάδος είχε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5% μεταξύ 2016 και 2019.

Η έρευνα υποστηρίζεται από στοιχεία από το Hallidays. Παράλληλα, η εκτιμώμενη αξία της αγοράς μειώθηκε ακόμη περισσότερο το 2021/22 στα £5,8 εκατομμύρια, από £20,6 εκατομμύρια το 2020/21

Ο hoo ανέλυσε επίσης τα επίπεδα εσόδων των ξενοδοχείων σε επτά άλλες χώρες. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι και οι επτά περιοχές παρουσίασαν αξιοσημείωτη μείωση των εσόδων το 2020 καθώς η εξάπλωση του Covid έφτασε νωρίτερα από ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα, η μεγαλύτερη ετήσια πτώση σημειώθηκε στην Ισπανία με πτώση -58,8%.

Ωστόσο, το 2021 έχει δει τα επίπεδα εσόδων να ανακάμπτουν σε όλες αυτές τις χώρες που απαγορεύουν την Αυστραλία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δει τη μεγαλύτερη άνοδο με τα έσοδα των ξενοδοχείων να αυξάνονται κατά 43% το 2021.

Μόνο η Ισπανία είχε καλύτερες επιδόσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από την πανδημία (2016-19) με ρυθμό αύξησης 6% ετησίως.

Από το ξέσπασμα του Covid, η ετήσια μείωση των εσόδων -36% σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μεγαλύτερη από όλα τα έθνη που αναλύθηκαν.